Šiler v U16

Reprezentační šestnáctka bojovala s Ruskem. Indián Šiler: Velká zkušenost pro všechny!

Plzeň - Mladí reprezentanti se ještě před vánočními svátky vydali do boje, na svém ledě přivítali vrstevníky z Ruska.

Konkrétně se obě mužstva střetla třikrát, a sice dvakrát v Jindřichově Hradci a jednou v Soběslavi. Svěřenci kouče Petra Hakena sice byli hostům místy více než vyrovnanými soupeři, avšak zapsali tři těsné nezdary. 

Nejprve na zimní stadionu Jana Marka podlehli v pátek dvacátého prosince 0:2, když již v šestnácté minutě o vítězství svých barev rozhodl jako správný kapitán v přesilové hře Ivan Miroshnichenko. V čase 59:31 pak jen vše pečetil do prázdné stejný hráč.

O den později se v Soběslavi sešlo téměř tisíc fanoušků, ale ani oni branku českého výběru neviděli. Fotbalově Rusko uspělo 1:0 zásluhou Daniela Davydova z přesně poloviny střetnutí.

Až v neděli opět v Jindřichově Hradci se národní mužstvo dočkalo, po příhře indiána Jakuba Šilera rozvlnil síť další Plzeňák Marek Soukup. Jenže se jednalo pouze o vyrovnání na 1:1 a duel následně rozsekl svým druhým zářezem v utkání opět Ivan Miroshnichenko.

Autor jediné české trefy v dorostenecké extralize odehrál čtyřiadvacet zápasů a nasbíral třiatřicet bodů (13+20). Ještě lépe si vede asistent Jakub Šiler, který jich stihl za stejný počet kol dokonce pětačtyřicet (14+31) a jiný hráč si v soutěži nevedl lépe.


Jakub Šiler
Jakube, jak tři utkání proti Rusku zhodnotit?

Byla to pro všechny velká zkušenost, já osobně jsem si to moc užil. V prvním zápase jsme Rusy překvapili, ale bohužel nám to tam nespadlo. Je škoda, že jsme skórovali za tři zápasy jen jednou, možná nám chybělo trochu štěstí v koncovce, neboť nás soupeř nepřehrával. 

Rozhodla tedy koncovka?
Ano, my jsme v ní nebyli důslední. Gólmani ovšem navíc na obou stranách byli výborní. 

Jak byste popsal situaci u jediného českého gólu, kde jste asistoval a zakončoval spoluhráč z Plzně Marek Soukup?
V situaci v útočném pásmu jsem z vrcholu kruhu vystřelil na bránu, brankář pouze vyrazil před Marka a ten zakončil. 

Je to nějaký váš signál z klubu?
Je pravda, že už jsme takto dali mnoho gólů i za Plzeň. 

V dorostenecké extralize máte bilanci 24 utkání a 45 bodů a vedete s Petrem Hauserem celou soutěž. Špičkujete se třeba navzájem?
S Péťou se nešpičkujeme, jsme rádi, když se daří celému týmu, neboť to je nejdůležitější. 

Jak byste počínání dorostu v extralize, kde právě začala nadstavba, zhodnotil?
Je pravda, že do ní jsme nevstoupili moc dobře, ale postupně se zlepšujeme, trenéři s námi mají trpělivost, dobře nás připravují a je radost pod nimi hrát.

Kubo, díky za rozhovor a ať se i nadále daří!

     

FOTO: Karel Švec, Český hokej