Ohlasy ZLN

Rozhodla nevyužitá dvojnásobná přesilovka, shodli se Stach se Skleničkou

To, jak se těžce dobývá nedobytná tvrz, poznali v neděli hokejisté Plzně. Škodovka v zápase proti Zlínu neúnavně bušila do gólmana Kašíka, ale za celý zápas ho dokázala překonat pouze jednou. Berani naopak z minima vytěžili maximum a odvezli si domů dva body. Plzeňané v duelu udeřili v polovině duelu ve dvojnásobné početní převaze, stejnou možností ovšem pohrdli na konci duelu, což se ukázalo jako rozhodující faktor. Zápas hodnotili z plzeňské strany útočník David Stach a obránce David Sklenička.

Celé utkání se neslo prakticky ve stejném duchu. Zlín vsadil na západě Čech na pevnou defenzívu včele s výborným gólmanem Kašíkem, Plzeňané naopak těžce hledali dlouho marně cestu, kudy dostat kotouč do soupeřovy branky. „Hráli klasický zlínský hokej. Měli jsme herně navrch od druhé třetině, ale dali jsme jen jeden gól, na což se nevyhrává," byl si vědom plzeňský útočník David Stach, který jako jediný v zápase překonal ve druhé třetině při dvojnásobné přesilovce zlínského gólmana. „Káša chytal výborně, ale my jsme měli z našich šancí vytěžit více branek," pokračoval šikovný centr indiánů.

Berani chtěli v zápase hrozit především prostřednictvím protiútoků, ale plzeňská obrana si na ně dala velký pozor. „Věděli jsme, že si musíme pohlídat zlínské brejky. Kromě jednoho v první třetině jsme je do žádného nepustili," vysvětloval obránce Škodovky David Sklenička, jehož mrzelo, že Západočeši nedokázali přidat druhou branku v zápase. „Měli jsme přidat druhý gól. Je ale pravda, že za stavu 1:0 jsme zase neměli tolik vyložených šancí," uznal mladý bek Plzeňanů. Chleba se lámal na konci zápasu, kdy Škoda nezvládla podruhé v duelu přetavit v gólový úspěch dvojnásobnou přesilovku. „Zlom přišel při druhé dvojnásobné početní výhodě, kterou jsme nevyužili. Pokud se taková příležitost nepromění, nezaslouží si mužstvo vyhrát," říkal ostřeji David Stach, jehož slova se potvrdila v prodloužení, kdy Berani využili zaváhání v plzeňské třetině a vsítili rozhodující trefu.

Skončila proto osmizápasová série Škodovky bez porážky. „Nikdo si nemohl myslet, že budeme vyhrávat věčně. Dostali jsme teď přes prsty a musíme se nyní připravit dobře na další zápas," myslí již dopředu útočník Stach. I přesto ale jsou indiáni nadále v čele extraligového peletonu a musí počítat s tím, že budou nadále v zápasech vnímáni jako favoriti. „Každý tým, s kterým hrajeme, se chce na nás vytáhnout. Nemá co ztratit, zatímco my musíme potvrzovat naše výsledky. Myslím, že roli favorita zvládáme zatím dobře a věřím, že v tom budeme pokračovat," dodal David Sklenička.