Rozhodnutí předsedy DK ELH

Rozhodnutí předsedy DK ELH – Jaroslav Kracík

Plzeň - Jak uvedl Český hokej na svých oficiálních stránkách, předseda disciplinární komise ELH Viktor Ujčík se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Jaroslava Kracíka, za které mu byl v utkání Madeta Motor České Budějovice – HC Škoda Plzeň (30. 12. 2020) uložen osobní trest do konce utkání.

Po prostudování videozáznamu shledal, že hráč po prohraném vhazování se zřetelnou časovou prodlevou, cíleně a ve zjevném úmyslu sekl holí drženou v obou rukách čárového rozhodčího do nechráněné vnitřní strany paže. Vzhledem k tomu, že rozhodčí nebyl bezprostředně po zásahu schopen pokračovat, hra musela být přerušena.

Předseda discipinární komise ELH proto potrestal hráče Jaroslava Kracíka (HC Škoda Plzeň) nepodmíněným zastavením činnosti na šest soutěžních utkání za Napadání rozhodčích.

Za uvedený přestupek je podle Přílohy Disciplinárního řádu ELH možné uložit trest zákazu činnosti na 1-3 soutěžní utkání, v závažnějších případech až na 10 utkání a finanční pokutu ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Předseda disciplinární komise ELH dospěl k závěru, že vzhledem k charakteru a způsobu, jakým bylo vedeno, spadá bezprecedentní a zcela nepřípustné jednání hráče Jaroslava Kracíka jednoznačně do nejvyšší úrovně sazby.

Od trestu na maximální hranici upustil s přihlédnutím k tomu, že hráč nebyl v uplynulých dvou sezónách disciplinárně trestán a po zákroku se podle vyjádření předsedy komise rozhodčích ČSLH postiženému opakovaně omlouval.

Záznam zákroku najdete na ZDE!