Padesátka Rudolfa Pejchara

Rudolf Pejchar oslavil padesátku!

Plzeň - Velkého životní jubilea se 23.3.2018 dočkal Rudolf Pejchar, vynikající gólman i trenér.

Plzeňský rodák je i odchovancem místního klubu, do extraligy naskočil poprvé v sezóně 1985/86. O rok později slavil s národním mužstvem juniorů zisk stříbrných medailí na domácím mistrovství světa. Stejný kov poté vybojoval se Škodovkou v extralize v památné sezóně 1991/92.

Následné kroky vedly přes Vimperk, Duklu Jihlava, Slavii Praha, karlovarskou Energii, německý Heilbronner EC, Ústí nad Labem či Kometu Brno a norský Lillehammer zpět domů. Od sezóny 2008/09 pomáhá na západě Čech s rozvojem gólmanů, pouze necelé dvě sezóny strávil v KHL ve službách HC Jugra Chanty-Mansijsk. V roce 2013 s plzeňským týmem dokráčel až k mistrovskému titulu.

"Bude samozřejmě nesmírně těžké nahradit Matěje Machovského a Marka Mazance. Oba předvěděli perfektní výkony, oba je to dostalo do NHL. Je to ale jen důkaz toho, jak se zde s gólmany pracuje dobře," říkal před svým příchodem do kádru indiánů Miroslav Svoboda. Sám je nyní důkazem, že tomu tak opravdu je.

Klub fanoušci, partneři i zaměstnanci, přejí Rudolfovi Pejcharovi jen to dobré do dalších let a především spoustu nejen hokejové radosti!