Preview SF1

S Oceláři opět o finále! Plzeň startuje doma!

Plzeň - Nedávno spolu oba celky bojovaly o finále Tipsport extraligy, nyní si to indiáni a Slezané rozdají o postup v rámci letního Generali Česká Cupu.

HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC OCELÁŘI TŘINEC

LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
1. září 2020
1. zápas SF Generali Česká Cup

Na úspěšnou sérii z předešlého roku navázali indiáni v sezóně 2018/19 cennou výhrou 3:2 ve Slezsku, avšak Oceláři se pomstili v odvetě 4:1. Poté se strhla nevídaná přestřelka, která skončila úspěchem indiánů v nájezdech 6:5 a nakonec pozdější mistr loupil na západě Čech 2:1. A pak přišlo play-off. Indiáni začali skvěle, oba úvodní duely v Třinci zvládli. Jenže červenobílí se nedali a nakonec vše rozsekli v rozhodujícím střetnutí 5:1. Modrobílí se alespoň malinko pomstili na úvod ročníku 2019/20, kdy ze svého ledu hosty vyprovodili v poměru 6:1, hattrick stihl za necelých osmnáct minut hry Jan Eberle. Jenže Oceláři odpověděli prakticky na chlup stejně. Sice jako první inkasovali, nakonec ale brali všechny body po výhře 5:2. A hattrick domácích vysokých vítězství potvrdila Škoda na chlup stejně - 5:2, která v posledním kole na své nejdelší cestě republikou prohrála 0:3. Jakou zápletku nám utkání přichystá nyní?


Pod pokličkou Ocelářů

Cesta Třince v Generali Česká Cupu započala ve skupině D. A úspěšně, vysokou výhrou 7:2 s Přerovem. Následoval úspěch v derby na ledě Vítkovic 4:3 a se Zlínem 5:2. V odvetě na ledě Beranů ovšem Slezané prohráli 0:4 a Zubrů 2:3 v prodloužení. Se základní částí se ale rozloučili úspěšně - 6:2 s Riderou. 

Ve čtvrtfinále poté Oceláři mohutně udeřili již v prvním utkání. Na východě Čech Mountfield potupili 7:1, v odvetě si tak mohli dovolit polevit a prohrát 2:3. 

V základní skupině se bodově nejvíce vytáhl Michal Kovarčík, který v pouhých dvou střetnutích nasázel pět branek a přidal asistenci. Šestibodoví byli i Petr Vrána (2+4) a Matěj Stránský (1+5), ti ale potřebovali o zápas více. Mezi třemi tyčemi se představili hned čtyři gólmani - Jakub Štěpánek, Lukáš Daneček, Ondřej Raszka a Tomáš Suchánek, nejvíce minut odchytal prvně jmenovaný s úspěšností zákroků necelých osmaosmdesát procent. 

Ve čtvrtfinále se ale vytasil s číslem 96,30 %, druhý zápas s hodnotou 85,71 % byl na Josefu Kořenářovi. V poli se nejvíce dařilo Adamu Raškovi (2+1), dvoubodoví jsou pak Filip Zadina (2+0), Aron Chmielewski (2+0), Martin Růžička (1+1), Matěj Stránský (1+1) a Radek Veselý (0+2).                         


Čtvrtfinálové boje

Bílí Tygři Liberec – HC Sparta Praha 4:2, 2:2

PSG Berani Zlín – HC Dynamo Pardubice 4:2, 2:5

Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 1:7, 3:2

HC Škoda Plzeň – HC VERVA Litvínov 2:2, 5:2



Výsledky posledních zápasů

HC Verva Litvínov 2
HC Škoda Plzeň 5
(0:3, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 26. Zygmunt (Kudla), 42. Myšák (M. Hanzl) – 3. Suchý (Jiříček, Pour), 3. P. Musil (Gulaš, Budík), 18. Kantner (Mertl), 34. Stach (Kracík, Pour), 45. Eberle (Straka, Kodýtek).
HC Škoda Plzeň: Pavlát (Micka) – Budík, Jiříček, Lang, Stříteský, Houdek, Vráblík – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Pour, Kracík, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Přikryl.


HC Oceláři Třinec 2
Mountfield HK 3
(0:1, 1:1, 1:1 )
Branky a nahrávky:
31. Chmielewski (Kurovský, M. Adámek), 41. A. Raška – 11. V. Růžička (Sklenář, Kelly Klíma), 34. F. Pavlík (Kevin Klíma, Perret), 56. Smoleňák (Zámorský, Chalupa).
HC Oceláři Třinec: Kořenář – M. Adámek, M. Doudera, D. Musil (A), Galvinš, Kundrátek, Zahradníček – Kurovský, Marcinko (A), Chmielewski – Dravecký (C), Miloš Roman, Hrehorčák – Jašek, M. Kovařčík, D. Kofroň – Šedivý, R. Veselý, A. Raška.