Rozhovor před MHK - PLZ

Šanci na čtyřku vnímáme, uděláme pro ni maximum, říká Vojtěch Budík

Plzeň - Indiáni se chystají na poslední hrací víkend základní části Tipsport extraligy. V rámci jednapadesátého kola vyrážejí na led Mountfieldu.

A rozpoložení může být skvělé, vždyť v posledním duelu Škoda vyprovodila ze svého ledu Zlín 7:0! Čtyřmi asistencemi se na vysokém vítězství podílel obránce Vojtěch Budík: „Zápas se povedl mužstvu i mně. Osobně si nepamatuji, kdy jsem měl v jednom utkání čtyři asistence. Hráli jsme dobře jako tým, proměňovali jsme šance, konečně to tam napadalo.“ 

Indiánům navíc do posledního dvojutkání pomohla konstelace ostatních výsledků, v boji o postupovou čtyřku zaváhali Bílí Tygři i právě hradecký Mountfield. „Už je to příprava na play off, jsou to poslední souboje základní části. Určitě vnímáme, že ještě máme šanci čtyřku udělat. Budeme se snažit pochopitelně vyhrát zbylé dva duely a uvidíme, jak dopadne Liberec,“ vyhlašuje.      

Podobná slova volí před soubojem na ledě Východočechů i hlavní trenér Škody Ladislav Čihák. „Každý, kdo to sleduje, tak ví, že to bude asi zřejmě nějaká poslední rozhodující šance. Já cítil z kluků, že se o to chceme porvat, pochopitelně nám hodně pomohlo, že ti nad námi prohráli. Uděláme maximum pro to, abychom do čtyřky na poslední chvíli proklouzli. Naděje umírá poslední. Já byl vždycky zvyklý hrát do poslední chvíle a poslední minuty. Osobně nic nevzdávám a půjdeme do toho do poslední minuty dvaapadesátého kola a uděláme pro přímý postup maximum,“ popisuje.

Samozřejmě i jemu udělal velkou radost poslední odehraný mač se Zlínem, který může týmu pomoci i vzhledem k play off: „Já si myslím, že ano. Ať již pro nás trenéry nebo pro samotné hráče. Využívali jsme šance, hostům jsme odskočili, pomohli jsme si v přesilových hrách. Nechci komentovat soupeře, to se nehodí, spíše je to o nás, že jsme měli klidnější zápas. Samozřejmě soupeři, kteří nás teď čekají, tak jsou v úplně jiném rozpoložení a těm půjde o hodně.“ 

TOP foto: Stanislav Souček
Foto: Marek Švamberg