Sezóna 7.třídy

Sedmáci projeli sezónou jako uragán! Trenér Vostřák: Vývoj hráčů je ale to nejdůležitější!

Plzeň - Velmi úspěšnou sezónu mají za sebou mladí indiáni pod vedením bývalého vynikajícího útočníka Pavla Vostřáka.

Vše začalo již v přípravě. Mladé pušky ovládly přípravný turnaj v Českých Budějovicích, když skolily při skóre 25:7 všech šest soupeřů - Pardubice, Slavii, Brno, Vítkovice, Motor i Chomutov. Následně se mužstvo vydalo na švýcarské putování, na kterém Západočeši zanechali velký dojem. Na úvod totiž remizovali 3:3 s výběrovým mužstvem Peewee. O den později přišel přesun do Bielu, k zápasu s místním EHC a modrobílí dokráčeli k výhře 7:3. Hrálo se v místní Tissot Areně pro 6500 fanoušků. Program ale pokračoval, mladí šikulové se představili na ledě Davosu. V každém dějství svému soupeři nastříleli tři branky a opanovali střetnutí v poměru 9:2. Pak přišel na řadu výběr Zurichu a další zářez na pažbu – 7:3. Zápas se odehrál pod prakticky otevřeným nebem v Dielsdorfu. Posledním soupeřem byl domácí Zug, který vedl 3:0 a 4:1, ovšem sedmáci prokázali pravá indiánská srdce a zvítězili 8:6. Své turné Švýcarskem tak završili s bilancí čtyř výher a jedné remízy.

Podrobnosti o přípravném turnaji v Českých Budějovicích ZDE!

Podrobnosti o prvním švýcarském putování ZDE!

A pak tu byla samotná liga. V té se modrobílí popasovali vždy třikrát s Třemošnou, Klatovy, Domažlicemi, Rokycany, Příbramí, Žebrákem a Sušicí. A vedli si skvěle, neztratili totiž ani bod! Paralelně s ligou se hraje i Dlouhodobá turnajová soutěž na podporu vývoje hráčů a znásobení obzvláště těžkých utkání. Plzeň odkráčela až do finále, které rozhodly v duelu se Slavií až nájezdy. 

Podrobnosti o ligové soutěži ZDE!

Podrobnosti o Dlouhodobé turnajové soutěži ZDE!

Na přelomu roku se navíc svěřenci Pavla Vostřáka vydali opět do Švýcarska, kde se zúčastnili hned dvou turnajů. A znovu se zlatou tečkou! Nejprve totiž ani jednou ve čtyřech duelech neinkasovali a při celkovém skóre 21:0 skolili postupně Kloten, Winterthur, Young Tigers a Zurich. Poté se přesunuli k popasování se s výběrovými mužstvy. Na úvod sice těsně nestačili na PeeWee A 3:4, B-tým PeeWee ale přejeli 5:0, skolili i PeeWee Lions 3:1 a na závěr Select Swiss Eastern 3:2, když si gólem v poslední minutě zajistili celkové vítězství. 

Podrobnosti o prvním tunaji ZDE!

Podrobnosti o druhém turnaji ZDE!

Na závěr ještě přišla sladká tečka v podobě opanování domácího Memoriálu Milana Kajkla. I bez hráčů, kteří vypomáhali osmákům na Finálovém turnaji, přehráli Západočeši 5:3 České Budějovice a 6:2 Kloten, stejným poměrem nestačili pouze na Liberec. I to jim však stačilo na ovládnutí skupiny A a postup do finále proti Dukle Jihlava, kterou zlomili v prodloužení. Poslední akcí byl turnaj v Ostravě, kde se indiáni utkali opět pouze s výběrovými celky. Ten slovenský přejeli 6:2, maďarský 4:2, severní Moravu 2:1 a padli pouze s celkovým vítězem - českými Knights 2:4.     

Podrobnosti o Memoriálu Milana Kajkla ZDE!

Podrobnosti o turnaji v Ostravě ZDE!


Rozhovor s trenérem Pavlem Vostřákem

Pane trenére, sedmáci v lize neztratili ani bod. To je skvělé, že?
Je to hezké, ale asi ne to nejdůležitější. Kluci během přípravného období vyhrávali zápasy, vyhrávali i svůj první turnaj a tím získali sebevědomí. Od té doby se hrozně uvolnili a hráli čím dál lépe. Někteří to kritizují, já myslím, že soutěž, i když jsme neprohráli, byla pro kluky výborná. Mohli si vyzkoušet věci, které jsme trénovali a já jen chtěl, aby je dělali v co největší rychlosti, pořád se zlepšovali. Mimo této soutěže jsme hráli ještě DTS U13 a VTM. V DTS U13 jsme prohráli ve finále, kluci to trošku obrečeli, ale alespoň poznali, že ve sportu nejsou jen vítězství. Možná tato porážka hráče posílila. Na Memoriálu Milana Kajkla, i když jsme byli bez nejlepších hráčů, kteří hráli za osmáky na mistrovství republiky, se to projevilo. Kluci se nebáli prohrát a hráli pořád na vítězství, ve finále si za tím šli a vyhráli v prodloužení.

Vy jste často hrávali přátelské duely s ostatními tým i výběrovými celky VTM. Jde o snahu kluky pozvednout těžkými zápasy, že?
Těch přátelských utkání bylo hodně, snažil jsem se, aby jsme hráli s co nejkvalitnějšími soupeři, např. se Spartou jsme hráli šestkrát, jednou dokonce před duelem A-týmů přímo v O2 areně, což byl pro kluky další velký zážitek, se Slavií pak pětkrát. Mimo jiné jsme hráli i proti krajským výběrům. Myslím, že i díky rodičům, kteří vše podporovali, kluci udělali velký progres.

Také jste absolvovali těžké turnaje ve Švýcarsku, kde jste zářili. Jak tato myšlenka vznikla a jak jste pyšný, že sedmáci zamávali i s výběrovými týmy Švýcarska?
Ve Švýcarsku jsme byli dvakrát - v létě a pro velký úspěch i po Vánocích. V létě jsme sehráli pět zápasů, bydleli jsme v Klotenu a na utkání jezdili, takže kluci toho hodně viděli a zároveň si zahráli v krásných arénách. Vyšlo nám i počasí, takže byl čas i na koupání v centru Zurichu v řece Limmat, která teče z jezera. To byl pro kluky největší zážitek. Protože navíc hráli výborně, byli jsme pozváni na turnaje během Vánoc. Díky klubu, který zaplatil autobus, a díky rodičům, kteří se starali o stravování, vše proběhlo v pořádku. Doufám, že se to podaří zařídit i pro jiné kategorie.

Často se u mladých hráčů říká, že důležitější než výsledky je vývoj hráčů, souhlasíte? A jak jste po této stránce spokojen?
Vývoj hráčů je to nejdůležitější u mládeže. Myslím, že se kluci zlepšili hlavně v bruslení a v individuálních činnostech. Pomohlo především i to, že jsme hráli ve Švýcarsku, kde všichni výborně bruslili. Proto jsme se tomu hodně věnovali. Pro mě je to nejdůležitější věc, která v dnešním hokeji rozhoduje, v současném hokeji už nebude místo pro špatné bruslaře.

Jaký je nyní Váš i kluků program?
Myslím, že si všichni zaslouží odpočinek, který je stejně důležitý jako trénink. V květnu to zase začne.

Pane trenére, děkuji za rozhovor!