Putování sedmáků

Sedmáci prožili švýcarskou tour! Nepoznali porážku, Davosu nasázeli devět branek

Plzeň – Parádním tripem si sedmáci zpestřili start sezóny, vyzvali totiž na souboj hned pět švýcarských mužstev. Vše domluvil díky svým kontaktům z minulosti bývalý vynikající útočník a dnes nový trenér týmu Pavel Vostřák.

Mladí šikulové začali celé turné remízou, když 3:3 skončil duel s výběrovým mužstvem Peewee, přestože mladí indiáni po první části prohrávali již o dvě branky. O den později se výprava přesunula do Bielu, k zápasu s místním EHC. Modrobílí po dvou periodách vedli již 6:0 a dokráčeli k výhře 7:3. Hrálo se v místní Tissot Areně pro 6500 fanoušků.

Program ale pokračoval, mladí šikulové se představili na ledě Davosu. V každém dějství svému soupeři nastříleli tři branky a opanovali střetnutí v poměru 9:2. Pak přišel na řadu výběr Zurichu a další zářez na pažbu – 7:3. Rozhodla zejména poslední třetina (4:1). Zápas se odehrál pod prakticky otevřeným nebem v Dielsdorfu. Posledním soupeřem byl domácí Zug, který vedl 3:0 a 4:1, ovšem sedmáci prokázali pravá indiánská srdce a zvítězili 8:6.

Své turné Švýcarskem tak završili s bilancí čtyř výher a jedné remízy. K tomu navíc výprava prožila i spoustu zážitků mimo led, koupání v centru Zurichu, zápas Ligy mistrů v Bernu či návštěvu luxusních autosalónů.


Trenér Pavel Vostřák

Pane trenére, jak se zrodil nápad vyrazit do Švýcarska?

Během letní přípravy jsem se s rodiči domluvil, jestli by nebyli proti a bylo to. Díky kontaktům jsem nejdříve domluvil termín a ubytování, potom zápasy. Hlavně jsem chtěl, aby to bylo cenově dostupné pro všechny.

A to se povedlo?

Myslím, že určitě. Bydlení bylo v protiatomovém krytu, z toho měli někteří obavu, ale jak poznali, ve Švýcarsku vše funguje téměř dokonale. S jídlem pomohli rodiče, kteří pro kluky připravovali snídaně a obědy, včetně grilování. Večeře po zápase byli domluvené s pořádajícím klubem zdarma nebo zvýhodněnou cenu.

Prozradíte na kolik to kluky vyšlo?

3000kč, to ale díky klubu HC Škoda Plzeň, který hradil autobus, proto po dohodě s rodiči jezdíme na zápasy a turnaje autama.

Co jste stihli mimo zápasů?

Bylo toho hodně. Nejvíc asi kluky bavilo koupání v centru Zurichu, fotbálek u jezera, zápas Champions Hockey League v Bernu. Navštívili jsme i nejdražší autosalony, letiště a největší hokejový obchod, kde kluci dostali nějaké dárečky.

Jak hodnotíte přípravu na sezonu?

Já jen pozitivně, kluci makají každý trénink a tréninky je baví, což je nejdůležitější. I nadále se budeme věnovat i ostatním sportům. Mým cílem je, aby se kluci nadále zlepšovali a vyrostli z nich všestranní sportovci.

Máte konkrétní cíle pro sezónu?

Tabulky a umístění moc neřešíme, chceme jen vyhrát každý další zápas

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!