Sezóna 7. třídy

Sedmáci ukončili sezónu před vrcholem. Trenér Hanzlík: Mrzí to hodně

Plzeň - Mladé pušky srdnatě bojovaly jak v lize, tak Dlouhodobé turnajové soutěži, na vyvrcholení sezóny ale letos nedojde.

Svěřenci kouče Bořka Hanzlíka válčili v Jihočesko-pražské skupině mladších žáků "C," soupeřem jim bylo devět celků, hrálo se systémem každý s každým třikrát. Z celkových naplánovaných sedmadvaceti utkání chybělo odehrát indiánům poslední čtyři. Jasným lídrem soutěže byla pražská Slavia, která nezaznamenala jedinou porážku. Na dostřel ovšem měli modrobílí druhou Spartu i třetí Hvězdu. S oběma celky Plzeň jednou uspěla, vždy doma, avšak oba venkovní duely prohrála. Dalšími kluby byly Letňany, České Budějovice, Tábor, Kobra, Jindřichův Hradec a Třemošná. 

Paralelně se s ligou v rámci rozvoje hráčů, a také možností potkat se i s jiným soupeři, hraje Dlouhodobá turnajová soutěž. V základní skupině se sedmáci potkali s pražskou Hvězdou, Wolves, Chomutovem a Kladnem. Po čtyřech turnajích útočili na postup a měli ho ve svých rukách, ovšem na závěrečném zapsali pouze porážky a z prvního místa bylo konečné čtvrté.

Již v letní přípravě se mužstvo blýsklo na turnaji v Karlových Varech třetím místem, na silně obsazeném mezinárodním turnaji v Praze zase pátým. Celé klání bylo obsazeno především z mužstev z Kanady, Lotyšska, Německa a Rakouska. Zpestření přišlo i cyklovýletem do Brd či fotbalovým duelem ve Lhotě.

Více o sezóně sedmé třídy ZDE!


Trenér Bořek Hanzlík
Pane trenére, jak vnímáte aktuální situaci?

Co se týče takového omezení veškerého společenského života, tedy i sportovního, ještě nic takového nepamatuji. Stávalo se, že kvůli chřipkám jsme museli několik zápasů v minulých sezónách překládat, ale nikdy nic tak masivního. Snad na ten rychlý a nepříjemný konec za pár měsíců budeme vzpomínat jako na nevšední událost s dobrým koncem.

Stihli jste s kluky vůbec na danou situaci reagovat?
Nijak. Přišlo to velmi rychle, takový rychlý konec sezony jsme nečekali.

Jak moc mrzí tento rychlý konec?
Moc, na závěr letošní sezony jsme již měli připraven velký turnaj - Memoriál Milana Kajkla, přihlášeny byly kluby jak české, tak i dva švýcarské. K. Vary, Litvínov, Liberec, Jihlava, České Budějovice, Kloten a Davos. Příprava turnaje probíhala celou sezonu. A připravovalo ho několik lidí.

Jak nyní vidíte budoucnost?
Asi podobně jako v celé společnosti. Organizovaně nic neuspěchat. A doufám, že kluci mají sport jako svojí životní náplň a sami nebo s tatínky nebudou zahálet. I když je po sezoně, chystám klukům malé připomenutí, proč celý rok chodili na zimák, aby všechno, co jsme se učili, nezapomněli.

Pane trenére, děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!