Ohlasy 44.kolo

Šel jsme před branku a puk mě jen trefil, hlásí šťastný střelec Adam Jánošík

Čtvrté Západočeské derby hostila Plzeň. Nejpodstatnější věci se udály hned v první třetině. Škodovka odskočila do dvoubrankového vedení, které Vary i přes řadu šancí nedotáhly. Premiérovou branku v modrobílém dresu si připsal Adam Jánošík, který nám po zápase sdělil bezprostřední dojmy.

Úvod dnešního střetnutí patřil indiánům. V osmé minutě po skvělé souhře dopravil puk za Novotného Matyáš Kantner. Na jeho zásah navázal za dvě minuty svou první trefou za Škodovku Adam Jánošík. "Milan Gulaš tahal puk po mantinelu. Já mu svým pohybem chtěl udělat více místa, on mi kotouč ale předal. Posléze jsem viděl na modré čáře volného Lukáš Kaňáka, šel jsem před branku a nějak mě to trefilo. Myslím, že ani hokejkou jsem gól nedal," popsal svou trefu Jánošík. 

Pro slovenského hokejistu to byla celkově již šestá trefa v probíhající sezóně, nicméně předchozí vstřelil ještě v dresu Litvínova. Dnešní zásah byl poněkud kuriózní, jak samotný hráč koneckonců přiznává, radost mu to ovšem zkazit nemohlo. "Já si vážím každé branky a nezáleží vůbec zda je z kategorie krásných či šťastnějších. Každému hráči gól pomůže a když se vyhraje, tak jsou pocity o to lepší," dodává plzeňský obránce.

Každá výhra v Západočeském derby zahřeje u srdíčka, avšak dnešní tři body jsou o to cennější, že indiáni přerušili sérii tří zápasů bez výhry. "My chceme pochopitelně vyhrát každé utkání. Není to jednoduché, když se třikrát po sobě prohraje, ale dneska nám úvod duelu vyšel. Během reprezentační přestávky jsme dobře potrénovali a myslím, že z hlediště muselo být vidět, jak si jdeme za třemi body." Ve zmíněných střetnutích se indiáni prosadili v pouhých třech případech, dnes modrobílí Energii překvapili svou aktivitou, která vedla k vítězství. "Do každého zápasu chceme vstoupit co nejaktivnější, abychom soupeře překvapili. Dnes se nám to podařilo. Jen škoda, že jsme ještě nepřidali třetí branku, která by přidala více klidu na hokejky. Takto bylo utkání vyrovnané a jen díky skvělému Dominikovi Frodlovi jsme ho nakonec dovedli do vítězného konce," hlásí Jánošík.

Hosté zkraje třetího dějství dokázali snížit na rozdíl jediné trefy, ale dle plzeňského hráče obavy nebyly na místě. "My jsme chtěli hrát pořád stejně. Kdybychom se soustředili jen na obranu, to by byla smrt. Takto musely být ve střehu i Vary." Díky dnešní tříbodové výhře má Plzeň náskok na sedmé Karlovy Vary patnáct bodů a jedním okem už může Škodovka pokukovat po vyřazovacích bojích. "Ani nevím přesně jak je to s body. Poslední část sezóny je strašně důležitá a je víceméně jedno, zda body máte či ne. Tým si nemůže dovolit prohrát vícero zápasů po sobě, rázem by mohlo být všechno jinak. Víme, že se pohybujeme v tabulce nahoře, teď se musíme pořádně připravit na play-off," dodává na závěr šťastný Adam Jánošík.