Sezóna 6. třídy

Šesťáci čtyři zápasy od mistra. Trenér Benák: Mrzí mě to hlavně kvůli klukům

Plzeň - Předčasný konec sezóny postihl i mladé indiány, kteří si do té doby vedli velmi dobře jak v lize, tak i mimo ni.

Svěřence trenéra Václav Benáka, který mimo jiné v extralize za Západočechy odehrál více jak pět sezón, čekaly boje v rámci Ligy mladších žáků "D" - Plzeňsko - Jihočeská skupina. V ní se představilo hned šestnáct celků, s každým se Škoda měla utkat dvakrát. Osud tomu tak ale chtěl, že soutěž byla čtyři kola před koncem definitivně předčasně ukončena.

Západočeši si vedli skvěle, z šestadvaceti střetnutí pouze třikrát nebodovali - s Pískem a dvakrát s Českými Budějovicemi a jednou remizovali - ve Veselí nad Lužnicí. Jinak na konto přibývala jedna výhra za druhou, mnohdy i s dvojciferným počtem nastřílených branek. Výsledkem tak bylo průběžné první místo s tříbodovým náskokem na Milevsko, které mělo zápas k dobru. Na jeho ledě indiáni uspěli v polovině listopadu 6:2, domácí odveta byla právě ještě naplánována. Třetí byl s devítibodovým mankem Motor, následovaly celky Písku, Veselí, Soběslavy, Tábora, Lvů ČB, Českého Krumlova, Jindřichova Hradce, Vimperka, Třemošné, Domažlic, Klatov, Rokycan a Strakonic. 

Šesťáci se také blýskli v závěru roku 2019, kdy zcela opanovali kvalitně obsazený turnaj v Mladé Boleslavi. Bez ztráty kytičky přešli přes domácí, Havířov, České Budějovice, Mountfield a Lvi ČB.  

Více o sezóně šesté třídy ZDE!


Trenér Václav Benák
Pane trenére, již se vám někdy něco podobného stalo?
Takový konec sezóny jsem ještě nezažil. Je to poprvé. A pevně věřím, že snad naposledy.

Jak jste na celou situaci reagovali?
S kluky jsme to přijali a samozřejmě v dané situaci bylo nejlepší sezónu ukončit.

Jak moc mrzí takový rychlý konec?
Určitě nás to mrzí hodně. Zbývala do konce sezóny čtyři mistrovská utkání a měli jsme naplánované dva velmi kvalitní turnaje v Liberci a Karlových Varech. Pro nás je samozřejmě škoda, že se soutěž nedohrála. V naši skupině jsme byli na prvním místě. O to více mrzí, že se sezóna ukončila. Hlavně kvůli klukům, kteří si chtěli první místo upevnit a soutěž vyhrát.

Dá se nyní vůbec něco plánovat?
Teď určitě musíme přečkat tuhle nepříjemnou situaci a až bude vše v pořádku, tak můžeme myslet na hokej.

Pane trenére, díky za rozhovor, ať se i nadále daří!