Zlatí šesťáci

Šesťáci ovládli turnaj v Mladé Boleslavi!

Plzeň - Mladí hráči pod vedením Václava Benáka využili soutěžní pauzu k účasti na turnaji ve středních Čechách.

Dvoudenní memoriál Gustava Lachmana byl ve znamení již 48. ročníku. BK Mladá Boleslav z.s. má velmi pěknou tradici, podle které každoročně pořádá turnaj mladších žáků 6. tříd. Ten nese v názvu jméno jednoho z nejobětavějších organizátorů mladoboleslavského hokeje, Gustava Lachmana.

Velkého klání se účastnily celky BK Mladá Boleslav, Mountfield HK, HC Škoda Plzeň, ČEZ Motor České Budějovice, AZ Havířov a HC Lvi České Budějovice. V první části se všechna mužstva utkala systémem každý s každým. Hrací čas byl stanoven na 2 x 20 minut s tím, že obě poloviny se započítávaly zvlášť. Následovalo prodloužení i nájezdy a i za ty se načítaly další body.

Západočeši tuto pasáž ovládli, získali ze třiceti možných hned třiadvacet bodů, druhý Motor dvacet. Následovalo standardní play-off, které se hrálo na klasický formát 2 x 20 minut, pokud se rozholdo, následovalo desetiminutové prodloužení 3 na 3 a případně nájezdy.

Modrobílí v semifinále přehráli domácí výběr poměrem 5:1, navázali tak na základní část, ve které proti stejnému soupeři naplno bodovali - ovládli obě poloviny, prodloužení i nájezdy. Ve finále pak čekal Mountfield, který o den dříve proti Škodě uhrál jednu remízu a lépe zvládl prodloužení. Souboj o celkové první místo bylo velmi vyrovnaný, po konci základní hrací doby byl stav 2:2. Zlatý gól nakonec  v prodloužení trefili Plzeňáci.

"Byl to krásný a hlavně kvalitní turnaj. Základní část jsme ovládli a v krásném finále nás čekal silný tým Hradce Králové," popisuje lodivod Václav Benák.