Ohlasy 27. kolo

Sparta udělala méně chyb a dokázala využít své šance, hodnotí Peter Čerešňák

Plzeň - Indiáni v rámci sedmadvacátého kola nebodovali proti Spartě, což se jim naposledy stalo téměř přesně na den před třemi lety.

Obránce Peter Čerešňák po utkání nikterak nekličkoval a přiznal, že byl soupeř jednoduše lepší. „Věděli jsme, jaký typ soupeře Sparta je. Že jsou velmi kvalitní a mají zkušený mančaft. To se nakonec potvrdilo, udělali méně chyb a dokázali využít své šance. Myslím si, že v tomto utkání měli navrch,“ popisuje. Dovolil si také porovnat tento souboj s tím pro Plzeň vítězným z konce listopadu, které Západočeši v Praze ovládli 3:1: „Na můj vkus jsme dělali až moc takových malých chyb. Hráli jsme to někdy až moc komplikovaně. Když jsme hráli v Praze, tam jsme hráli jednoduše a účelně, to nám dnes chybělo. To rozhodlo.“ 

Sám urostlý obránce, který v aktuální extraligové sezóně drží bilanci více jak půl bodu zápas (19/10), snižoval parádní bombou na 2:3. Jednalo se již o jeho letošní pátý gól, na kontě má i stejný počet asistencí. Právě dvě zaznamenal na Spartě. Dnes ovšem přidal i dvě minuty za vyloučení za stavu 2:4 za oplácení. „Byla to frustrace, přiznávám. Ale to k tomu patří. Nyní s chladnou hlavou mě to mrzí, ovšem takový je sport. Nechal jsem se trochu unést a dám si na to příště pozor,“ popisuje situaci, po které hráči z našeho hlavního města přidali pojistku s číslem pět.

Indiáni se aktuálně nacházejí v situaci, kdy se jim pro různá zranění a účast trojlístků hráčů na mistrovství světa juniorů, značně zúžil kádr. Že by ale modrobílým došly v duelu síly, Peter Čerešňák odmítá: „Na to bych to nesváděl, může tam být více faktorů. Dnes spíše měli hosté lepší den. Hráli to zkušeněji, v některých situacích si lépe poradili a podle toho to dopadlo.“

Nyní, před týdenní reprezentační přestávkou, ještě Škoda zamíří v úterý do Zlína, před tím ale bude potřeba nepovedený duel prodiskutovat. Jak? . „Klasicky. Podíváme se na video, rozebereme si chyby. Čeká nás dlouhá cesta, nepříjemný soupeř - tedy nic jednoduchého. Musíme zahrát o mnoho lépe než dnes. Určitě ale budeme chtít vyhrát před přestávkou,“ uzavírá plzeňský čtrnáctka.

TOP FOTO: Roman Turovský