Rozhovor J. Hanzlík

Starší dorost připraven! Sázet budeme na vyrovnanost řad, říká Jiří Hanzlík

Plzeň - Starší dorost vstoupí do extraligových bojů v pátek, kdy se utká v derby proti Karlovým Varům, o den později se vydá na další štaci do Litvínova. Na střídačce západočeských mladých pušek budou od této sezony stát bratři Hanzlíkové – Bořek a Jiří. O přípravě a dalších plánech týmu se můžete dočíst v rozhovoru s druhým jmenovaným.

Pane trenére, jak jste spokojený s letní přípravou?

Příprava je jedna věc, ale teprve uvidíme, jak to půjde. V zápasech jsme byli úspěšní, ale zatím je u hráčů pořád spousta nedostatků, ale to samozřejmě patří k věku. Jak jsem říkal, příprava je jedna věc, ale ostrá soutěž je něco jiného, tak uvidíme, jak do extraligy vstoupíme. Pro nás není příprava zase tak důležitá.

Sehráli jste řadu výborných duelů, zvítězili jste na turnaji v Litvínově, v zajímavém mači jste se střetli s českou reprezentací do šestnácti let.

Turnaj v Litvínově jsme odehráli velice slušně, otázkou je kvalita týmů, které se tam s námi utkaly. Duel s reprezentací U16 byl z naší strany špatný, možná jen výsledek byl pro nás milosrdný, ale výkon byl mizerný.

Jak jste spokojen s celkovým přístupem hráčů během přípravy?

S přístupem hráčů a tréninkovým nasazením jsem spokojený, kluci se vydat umí, trénují dobře, ale horší je to s jejich koncentrací a jak jsou na tom v hlavě. Fyzicky jsou připravení dobře, nicméně s tím, jak jsou na tom s hlavou, občas bojujeme.

Kdo by mohl být v sezoně tahounem staršího dorostu?

Netroufám si říct, kdo by to mohl být. Někteří kluci nám dorostli do další věkové kategorie, například Jakub Pour s Petrem Eretem, takže je na ostatních, jak se popasují s tím, aby zaujali jejich místa. Spíš budeme sázet na vyrovnanost našich řad.

V posledních letech je starší dorost Západočechů vždy úspěšný. Jak se na to budete snažit navázat?

Velice záleží, jaký ročník vám do týmu přijde, jaká hráčská kvalita se ukáže. Teď nejsem schopen říct, jak daleko dojdeme, ale samozřejmě chce být co nejvíce úspěšní. Některé týmy z naší skupiny, se kterými se bude střetávat, jsme porazili, ale nehráli jsme úplně se všemi. Příprava je ale určitě něco jiného, ostrá soutěž bude asi jinde. Je to spíš pro nás velká neznámá, nevím, co od toho čekat.

A jak se těšíte na spolupráci se svým bratrem Bořkem, se kterým budete stát na střídačce?

Od dětství spolu vycházíme velice dobře, jsem rád, že spolu nyní můžeme trénovat. Paradoxně teď spolu trávíme nejvíce času od dětských let, protože každý máme svoje rodiny, trochu jsme se míjeli a nevídali se tolik, tak teď spolu trávíme hodně času.