Starší dorost zakončil přípravu

Starší dorost v přípravě prohrál jen dvakrát. Michal Straka: O titul se zase poperem!

Plzeň - Jako poslední zakončili přípravu plzeňští starší dorostenci. Ty ještě dnes čekala generálka na extraligu. Za celou přípravu sehráli jedenáct zápasů, z toho mají na kontě pouze dvě porážky.

Obhájci titulu z NOEN extraligy staršího dorostu sbírali úspěchy i v přípravě na novou sezónu. Prohráli pouze s německým Kölner Haie a s Libercem. V generálce před ostrým duelem s Chomutovem si indiáni lehce poradili s Meteorem Třemošná 9:0. Hlavní trenér Michal Straka své svěřence chválí: „Kluci v přípravě makali skvěle, týmu věřím!"

Podrobnosti přípravných zápasů ZDE!

Jak hodnotíte celou letní přípravu? Jak suchou, tak poté na ledě co se týče výsledků i předvedených výkonů?
Příprava byla důležitá a dlouhá. Někteří kluci přišli z mladšího dorostu, takže nějaké nové věci pro ně byly těžší, postupně se s tím však srovnali a trénovali poctivě. Zranění se nám docela vyhýbala, ale nějaké výrony kotníku a podobné drobnosti tam byly. Kluci odmakali celou suchou přípravu, po které měli čtrnáct dní zaslouženého volna. Poté jsme vyrazili na led na soustředění do Klatov, což bylo velice náročné, kombinovala se příprava suchá i na ledě od rána do večera. Po návratu do Plzně jsme se snažili zaměřit na kondici.

Do přípravných duelů jste vstoupili výtečně, vyhráli jste prvních šest duelů, ovládli jste turnaj v Litvínově. Poté však přišly dvě porážky v řadě. Jak jste to viděl Vy?
Na výsledky jsme nejdříve ani tolik nekoukali. První turnaj v Litvínově se nám velice povedl, zápasy jsme vyhráli všechny a i po herní stránce jsme mohli být celkem spokojeni. Poté někteří kluci odjeli na reprezentaci, jiné jsme nechali odpočívat, zkoušeli jsme nějaké nové hráče a ty duely samozřejmě byly horší, i kvůli přibývající únavě. Poslední dvě utkání s Českými Budějovicemi už jsme hráli kompletní, zápas u nich nám vyšel, vyhráli jsme 8:2.

Na závěr přípravy jste si ovšem proti Třemošné zastříleli, představoval jste si nějak takhle tento zápas?
Chtěli jsme hrát s Třemošnou, jelikož tam posíláme často hráče na střídavé starty, dnes za ně hráli dva, navíc tam za ně hrálo i pár kluků z ročníku 1999, ačkoliv starší dorost je letos jen 2000 a 2001, aby nás fyzicky vyzkoušeli. Bylo skvělé, že jsme se dnes dokázali tolikrát střelecky prosadit.

Získali jste s trenérským týmem během přípravy už definitivní podobu kádru pro začátek ligy?
Docela ano, všechny pětky nějak máme v hlavě, tak jak nastoupí. Budou velmi podobné jako dnes.

Dokážete odhadnout sílu letošního týmu starších dorostenců? Myslíte, že Plzeň má na obhajobu titulu?
Já týmu věřím. Mužstvo je výborné, určitě se o to popereme. Samozřejmě bychom to chtěli (úsměv). Obhajoba je vždycky těžká, ale nebudeme se schovávat, mančaft máme kvalitní a uvidíme, jak to dopadne.

Plzeňské starší dorostence jste převzal minulou sezónu. Jak se právě pro Vás liší trénování mladších kluků od koučování A-týmu? A co Vám osobně více vyhovuje?
V áčku je rozhodně jiná atmosféra hlavně při zápase, to je obrovský rozdíl. Tady je ale práce s některými talenty velmi zajímavá. Těžko říct, ale atmosféra u A-týmu dělá největší rozdíl.

Dokázal jste si přes léto od hokeje alespoň trochu odpočinout, nebo jste to ani neplánoval?
Byl jsem na dovolené na dva týdny v Chorvatsku, tam jsem si odpočinul s rodinou a dětmi (úsměv).

Mockrát děkuji za rozhovor, hodně štěstí do nové sezóny!