Preview SF3 a SF4

Teď je na řadě Plzeň! Série se stěhuje na západ Čech!

Plzeň – Jeden duel v Praze indiáni ovládli, jeden těsně ztratili. Nyní se představí před svými fanoušky a mají možnost velmi rázně nakročit k finále.



HC ŠKODA PLZEŇ
vs.
HC SPARTA PRAHA

HM Aréna, Plzeň
2. a 3. dubna 2016
3. zápas a 4. zápas semifinále Česká pojišťovna play-off

Pražané před dvěma lety před svými fanoušky uspěli hned ve třetím kole, když otočili nepříznivý vývoj utkání a zvítězili 3:1. Spartě se vedlo i na západě Čech. Znovu otočila stav 0:1 a zvítězila v nájezdech. V Praze pak indiáni opět dvakrát vedli, vaz jim však zlomila pětiminutovka před polovinou utkání, kdy Západočeši hned třikrát inkasovali. V posledním vzájemném zápase uspěli modrobílí před svým fanoušky fotbalově 1:0. Loňskou sezónu započali lépe Sparťané, kteří doma opět otočili vývoj utkání a uspěli 3:1 a stejný kousek se jim povedl i v Plzni – 5:2. Pak se již dočkali modrobílí, když v Tipsport Areně o gól zvítězili, podobně jako soupeř na západě Čech. Letos se již v novém domově Sparty O2 Aréně zdálo, že domácí bez vážnějších problémů dokráčejí ke třem bodům, když tu náhle indiáni dotáhli tříbrankové manko a vybojovali alespoň jeden. Na západě Čech předvedly oba týmy parádní bitvu, kterou ovšem ve svůj prospěch dokázali zlomit Pražané. Indiáni si ale nenechali nic líbit a jako první, nakonec i jako poslední, sebrali Spartě všechny body v jejím novém domově po výsledku 2:1. Doma měli modrobílí také nakročeno k dobrému výsledku, ale slibné vedení neudrželi a hosté uspěli v prodloužení. A samotná semifinálová série začala lépe pro Západočechy, kteří v Praze kralovali 7:3, druhý den však nestačili stáhnout manko 0:4 a padli 3:4. Jaké drama nám oba celky nachystají nyní?


O semifinálové sérii

Indiáni a Sparta mají za sebou úvodní dvojutkání v Praze a série je srovnána na 1:1. Ve skóre si lépe vedli modrobílí, kteří díky skvělému prvnímu duelu nastříleli již deset branek, domácí sedm. Oba celky prostřídali gólmany, do branky se tak dostali jak Machovský a Polívka na jedné, tak Pöpperle a Taylor na druhé straně. Přestože indiáni nasázeli více branek, byli střelecký aktivnější v obou duelech Pražané. Jenže potřebovali na sedm branek 69 střel, Západočeši na deset 64. O dvě trestné minuty si více vykoledovali Sparťané, kteří za katr putovali třináctkrát a využili tři přesilové hry, jejich soupeř hned čtyři a navíc přidal branku v oslabení. Oba shodně neskórovali pouze v jedné třetině.

Indiáni jsou v semifinále počtvrté za posledních deset let a potřetí se postavili pražskému celku. A ve všech třech případech byla série po úvodních dvou duelech v O2 areně nerozhodná. V sezóně 2008/09 sice indiáni zvítězili v prvním střetnutí 6:0, ovšem následně čtyřikrát nestačili. Naopak před třemi lety první zápas zvládla lépe Slavia, ale z postupu se nakonec radovala Plzeň 4:2 na duely.

To Sparta bude doufat, že se jí podaří v Plzni sérii zlomit jako čtvrtfinále se Zlínem, kdy také na úvod doma ztratila jeden zápas, ale následně již nezaváhala. Pražané jsou v semifinále za posledních deset let pošesté, poradili si s Libercem i Znojmem a vždy z toho byl titul. Naopak nestačili na Karlovy Vary, Kometu a před rokem Třinec.

Společně se tradiční účastníci tuzemské nejvyšší hokejové soutěže utkali ve vyřazovacích soubojích pouze jednou. Na jaře roku 1998 ve čtvrtfinále zvládla Keramika první zápas v nájezdech a ve druhém padla 2:4. V Plzni ale získala mečbol po výsledku 5:2 a ve čtvrtém se vše schylovalo k prodloužení, když si pět vteřin před třetí sirénou srazil Dušan Salfický Kverkovo nahození do vlastní sítě za stavu 1:1. Sparta následně nakonec v rozhodujícím duelu postoupila díky výhře 4:1.

Chystáte se na domácí semifinálové zápasy? Tak nezapomeňte telefony doma, můžete se totiž zapojit do soutěže o zajímavé...

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne 31. březen 2016

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

HC Škoda Plzeň:
Počet vstřelených branek: 10
Počet inkasovaných branek: 7
Nejproduktivnější hráč: Ondřej Kratěna 10 (3+7)
Nejlepší střelec: Lev, Indrák, Johnson – 4 branky
Nejlepší nahrávač: Ondřej Kratěna – 7 asistencí
Nejtrestanější hráč: Hollweg, Jeřábek – 16 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Jeřábek, Indrák +6
Nejhorší hráč v bodování +/-: Michal Poletín -3
Gólmani:
Matěj Machovský – 409 minut / pr. 1,91 , 94,32%
Patrik Polívka  –  27 minut / pr. 0,00 , 100,0%



HC Sparta Praha:
Počet vstřelených branek: 7
Počet inkasovaných branek: 10
Nejproduktivnější hráč: Daniel Přibyl 9 (4+5)
Nejlepší střelec: Jaroslav Hlinka - 6 branek
Nejlepší nahrávač: Daniel Přibyl - 5 asistencí
Nejtrestanější hráč: Lukáš Pech - 14 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Michal Barinka +5
Nejhorší hráč v bodování +/-: Jaroslav Hlinka -2
Gólmani:
Tomáš Pöpperle – 286 minut / pr. 2,52 , 90,77%
Danny Taylor   - 135 minut / pr. 4,44 , 83,33%


Jakub Jeřábek před utkáním

Se stavem 1:1 panuje mezi indiány spokojenost. Tak mluvil JAKUB JEŘÁBEK před třetím duelem série a zároveň prvním v HM...

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne 1. duben 2016

Výsledky v sérii:

HC Sparta Praha 3
HC Škoda Plzeň 7
(0:3, 2:1, 1:3)






Branky a nahrávky: 23. Hlinka, 37. Polášek (Přibyl, Čajkovský), 57. Hamilton (Kudrna) – 8. Indrák (Kracík, Kubalík), 16. Johnson (Kratěna, Lev), 19. Johnson, 33. Lev (Kratěna, Kadlec), 48. Hrňa (Kadlec, Lev), 55. Hrňa (Přikryl), 58. Kracík (Kubalík, Indrák).
HC Sparta Praha: Pöpperle (od 21. Taylor) – Polášek, Eminger, Piskáček, Čajkovský, Mikuš, Hrbas, Kalina – Přibyl, Hlinka "C", Dragoun – Forman, Pech, Kumstát "A" – Hamilton, Cingel, Sabolič – Netík "A", Kudrna, Hlaváč – Černoch.
HC Škoda Plzeň: Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Pulpán, Kudroč, Sklenička, Kubka – Hollweg, Preisinger, Hrňa – Kratěna "C", Lev, Johnson – Indrák, Kracík, Kubalík – Suchý, Přikryl, Poletín.


HC Sparta Praha 4
HC Škoda Plzeň 3
(2:0, 2:2, 0:1)






Branky a nahrávky: 7. Přibyl (Hlinka), 8. Barinka (Hlaváč, Sabolič), 29. Pech (Kumstát, Forman), 32. Přibyl (Polášek) – 37. Johnson (Kratěna), 40. Kratěna (Sklenička, Kadlec), 47. Kracík (Jeřábek, Indrák).
HC Sparta Praha: Pöpperle – Eminger, Polášek, Čajkovský, Barinka (A), Hrbas, Mikuš, Švrček, Kalina – Přibyl, Hlinka (C), Dragoun – Forman, Pech, Kumstát (A) – Hamilton, Hlaváč, Sabolič – Procházka, Černoch, Kudrna.
HC Škoda Plzeň: Machovský (od 32. Polívka) – Kadlec (A), Jeřábek (A), Kudroč, Pulpán, Kubka, Sklenička, Moravčík – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna (C), Lev, Johnson – Hollweg, Přikryl, Hrňa – Suchý, Pitule, Poletín.