Ohlasy 6.kolo

Těší mě, že jsem pomohl týmu k zisku tří bodů, říká hrdina zápasu Dominik Pavlát

Včera to proti Ocelářům nevyšlo, nicméně dnešní zápas začal opět za stavu 0:0 a nula na třinecké straně také zůstala. Oproti předešlému zápasu tentokrát do brány nastoupil Dominik Pavlát a svou klec doslova zavřel. Vychytal svou druhou nulu v řadě a bezesporu on byl hlavní hvězdou večera.

Druhý zápas ve dvou dnech, opět proti stejnému soupeři, jak zápas viděl z pohledu brankáře Dominik Pavlát? „Utkání bylo těžké, přeci jen hráli jsme proti lídrovi tabulky. Oni měli hodně šancí a já jsem rád, že mi tam dnes nic nespadlo, pomohl jsem týmu, ale hlavně že jsme vyhráli za tři body," říká plzeňský gólman.

Utkání začalo stejně jako včera ve vysokém tempu, více ze hry měli Slezané, ale jako první se opět radovali domácí, to když početní výhodu zužitkoval Jakub Pour. Poté ale přišel velký hostující tlak, zejména v prostředním dějství. „Ve druhé třetině toho měli opravdu hodně, Třinec tam měl hodně brejků, spousta střel mě i trefila, za což jsem rád." Zuby na maskovaném muži si vylámal i nejlepší střelec extraligy Matěj Stránský. „Speciálně na něj jsem se ale nijak nepřipravoval, kdybych se měl zaměřit na celý jejich tým, tak by mi to zabralo celkem dost času (smích). Nicméně jsem rád, že mi žádný gól nedal," dodává Dominik Pavlát.

S postupem času, když se Oceláři nemohli prosadit, přicházel i jejich vztek. Častokrát se snažili brankáře Plzně všelijakým způsobem rozhodit, leč ten se nenechal a nakonec si připsal svou druhou nulu v řadě. „Já jsem se smál pokaždé, když do mě vjeli, nejspíš si mysleli, že mě tím mohou rozhodit, ale já zůstal v pohodě, čímž se možná jejich frustrace ještě zvyšovala," říká brankář s číslem 39 na zádech.

Minulý týden svou bránu uzavřel v zápase s Litvínovem, dneska doma s Třincem. Celkově už Pavlát neinkasoval 135 minut, jde ty nuly nějak porovnat? „Nul si vážím obou stejně, ale možná o malinko víc mě těší ta z dnešního utkání, přeci jen hráli jsme proti vedoucímu celku tabulky, navíc byla na domácím ledě, jen škoda, že bez fanoušků." Zdali dostane šanci i v pátek v Západočeském derby nadějný gólman vůbec neřeší. „Kolik šancí a prostoru v bráně dostanu je na trenérech, já se snažím makat na tréninku i v zápasech na sto procent," hlásí závěrem hrdina dnešního duelu.