Ohlasy 13.kolo

Tomáš Mertl #86: Měli bychom vedení kontrolovat, ne ztrácet

Plzeň – Indiáni nasázeli ve Zlíně pět branek, hned tři vstřelil Tomáš Mertl. Letní posila indiánů tak ve třinácti duelech vsítila již dvanáct gólů, dalších sedm navíc připravila pro své spoluhráče a zapsala druhý hattrick!

Tomáši, co se stalo v poslední dvacetiminutovce?
Co k tomu říct. Ve třetí třetině jsme začali pouze bránit, neudrželi jsme se u puku a pak nás to mrzelo. Sice jsme dali góly, ale nějak to nebylo ono a pak se hrálo často u nás v pásmu. To by se nemělo stát, měli bychom vedení kontrolovat. Jenom bránit se prostě nedá, akorát to pak smrdí podobnými průšvihy.

Mohlo to být uspokojení, že Zlín dvě třetiny nebyl tolik nebezpečný?
Já si nemyslím. Byli aktivní po celé utkání, stále se tlačili dopředu, byli nebezpeční. Řekl bych, že ve druhé třetině byli možná i lepší, jen nám se povedlo dát nějaké góly. Ale bohužel ta třetí část… Ta se nám nepovedla.

Dva body jsou ale nakonec cenné, že?
Samozřejmě jsme za ně hrozně rádi. Ztratili jsme vedení a je tedy dobře, že jsme to zvládli alespoň v nájezdech.

Už víte, co vás budou tři branky stát?
To nevím, ani to nebyl čistý hattrick, ale takový špinavý. Doufám, že to nebude moc, ale asi něco zaplatit budu muset (smích).

Můžete góly popsat z vašeho pohledu?
Při prvním mě parádně našel Milan Gulaš u zadní tyče a já puk pouze uklidil do brány. U druhého jsme jeli dva na jednoho, moje přihrávka neprošla, ale puk se mi vrátil od jejich obránců. Přede mnou byla již pouze prázdná brána, tak jsem to tam hodil. U toho posledního jsem při nájezdu nic nevymýšlel a pouze vystřelil (úsměv).

Oba nájezdy jste proměnili střelou. Bylo to cílené na gólmana Kašíka?
Něco jsme si k tomu řekli a takhle to vyšlo (úsměv). Víme, že má aktuálně formu, ale nějak zvláště jsme se nepřipravovali. Je silný na ledě a stejně jsme branku po zemi vstřelili, takže ono je to těžké. Člověk má stejně pouze zlomek vteřiny na rozhodnutí v daný moment a příliš tedy vymýšlet neleze.

Zápas měl velikou kvalitu, souhlasíte?
Určitě. I divákům se musel líbit, obzvlášť, když se domácím podařilo vyrovnat. Akorát škoda, jak jsem již říkal, že jsme polevili.

Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů!