Ohlasy ČF3

Třetí zápas jsme prohráli, další den je ale nové utkání, které musíme vyhrát, hlásí Miroslav Indrák

Indiáni ve čtvrtfinálové sérii poprvé vyrazili na led soupeře, v Olomouci se zápas protáhl až do prodloužení, ve které měli opět více štěstí hokejisté Mory. Ti se tak ujali v sérii vedení 2:1.

Ve druhém duelu Olomouc stáhla dvoubrankové manko, v tom třetím se to povedlo Plzni. Ale v prodloužení již obrat dokonán nebyl, Moře vystřelil druhý bod v sérii Aleš Jergl, který se zatím trefil v každém duelu. Vyrovnávací gól Škody obstaral pět minut před koncem základní hrací doby Miroslav Indrák: „Sice jsme třetí zápas prohráli, ale zítra je nový den. A musíme vyhrát!“

Hanáky dostal do vedení už v první minutě obránce Galvas, celkově se Západočechům vstup do duelu nevyvedl podle představ. Domácí mladý bek si sjel od modré čáry k mantinelu, modrobílí jeho průnik nedokázali zastavit, akce skončila gólem v síti Dominika Frodla. „Těžko říct, co v duelu rozhodovalo, měli jsme dát při hře pět na pět o gól víc. Na začátku jsme bohužel zaspali. Já sám jsem měl v zápase ještě několik šancí, mohl jsem dát další gól, bylo by to zase jiné. Nevyužili jsme šance a oni pak tu svou v prodloužení ano,“ shrnul i zbytek mače Indrák.

V čem byla Plzeň a Mora jiná oproti zápasům na ledě Škody? „My jsme byli jiní v tom, že jsme nedali víc gólů. Olomouc podle mě byla pořád stejná. Hrají zezadu na brejky a dávají z toho góly,“ mrzí Miroslava Indráka. Ten patřil k nejlepším hráčům Plzně třetího čtvrtfinálového duelu, kromě vstřeleného gólu hýřil aktivitou a neustále zaměstnával těžko prostupnou obranu Olomouce.

Co tedy zlepšit do dalších střetnutí, aby se výsledek z posledních dvou soubojů už neopakoval? Důraz! To si myslí Indrák: „Cesta je tlačit se do brány, bohužel nám to kromě prvního zápasu trochu hapruje. Musíme doufat, že se nám něco odrazí a spadne to tam.“