Preview 13.kolo

Třinácté kolo ve znamení západočeského derby!

Plzeň – 26.2.2017 si naposledy fanoušci mohli vychutnat duel indiánů a Energie na extraligové scéně. Derby se nyní vrací!


HC ENERGIE KARLOVY VARY
vs.
HC ŠKODA PLZEŇ

KV Aréna, Karlovy Vary
26. října 2018
13.kolo Tipsport extraligy

V poslední extraligové sezóně Energie na indiány ani jednou ze čtyř utkání nevyzrála a získala jediný bod. Hned v úvodním duelu doma v nájezdech. Poté modrobílí uspěli 3:1, 3:0 a 4:2. Z posledních dvaceti derby Plzeň prohrála pouze čtyři! Jenže letos v létě duel patři Energetikům. Ti udeřili dvakrát již v úvodní pětiminutovce a nakonec zvítězili 5:3. Jak si povedou oba soupeři nyní?


Pod pokličkou Energie

Karlovy Vary se se extraligou před rokem loučily přesně po dvaceti letech, ve kterých pouze třikrát skončily lepší než desátí. Devátí v sezóně 2006/07, stříbrní o rok později a hned poté dokonce zlatí.
Západočeši ovládli loňskou základní část WSM ligy se ziskem 109 bodů před Českými Budějovicemi (101). V play-off neztratili ani jeden duel, 4:0 na zápasy si poradili se Vsetínem i Slavií.

V baráži Energie získala dvacet bodů, stejně jako Litvínov. Devatenáct brala sestupující Jihlava, třináct pak Kladno.

Nově již extraligové mužstvo Karlových Varů před novou sezónou odehrálo jedenáct duelů. Kromě Plzně 5:3 skolilo i 3:2 v prodloužení Litvínov, 6:2 Villach, 2:1 v prodloužení Jesenici, 6:2 Kladno a 4:0 Sokolov. Naopak nezdar přišel 4:5 se Spartou, stejným výsledkem i na ledě Vervy a s Trenčínem, 0:1 pak s Medveščakem a 2:3 se Znojmem.

Návrat do extraligy Energii příliš nevyšel. V úvodním kole padla 1:4, pak sice 4:0 vyzrála na Mladou Boleslav, ale další bod na konto zapsala až v pátém kole s Litvínovem. Poté se na bod opět čekalo čtyři zápasy. Ovšem pozor, od té doby, poslední tři kola, Energie naplno bodovala!


Výsledky posledních zápasů

HC Škoda Plzeň 4
HC Verva Litvínov 1
(0:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 34. Eberle (Straka), 38. D. Kindl (Jones, Frodl), 42. Eberle (Kodýtek, Straka), 46. Straka (Eberle) – 2. Trávníček (Gerhát).
HC Škoda Plzeň: Frodl (Milčakov) – J. Kindl (A), Jones, Kvasnička, Čerešňák, Vráblík, L. Kaňák, Pulpán – Stach, Nedorost, Gulaš (C) – Pour, Preisinger, Kratěna – D. Kindl, Kracík (A), V. Němec – Straka, Kodýtek, Eberle.

HC Dynamo Pardubice 1
HC Energie Karlovy Vary 7
(0:2, 1:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 40. Dušek – 11. R. Vlach (T. Mikúš), 19. R. Vlach (Plutnar), 26. Šenkeřík (Flek), 33. Skuhravý (Stloukal), 34. Kohout (Lapšanský), 44. Lapšanský (Stloukal, Skuhravý), 48. Gríger (Stloukal).
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Šenkeřík, Plutnar, Podlipnik, Kovačevič, M. Rohan, Sičák, Šafář – Flek, Gríger, T. Rachůnek – O. Beránek, R. Vlach, T. Mikúš – Gorčík, Stloukal, Skuhravý – Kohout, Balán, Lapšanský


Statistika nuda je, má však cenné údaje: