Ohlasy ČF2

Ubojovali jsme to! Je to jen první krok, ale do Olomouce se nám pojede lépe, hlásí tříbodový David Stach

Byl jednou z hlavních postav plzeňské výhry. Nejprve připravil krásným pasem v přesilovce gól Milanu Gulašovi, poté založil akci při gólu Indráka na 2:1, zároveň však neproměnil ve třetí části trestné střílení To ho však mrzet nemuselo, rozhodující branku vsítil znovu Milan Gulaš a právě David Stach zvyšoval do prázdné brány na konečných 4:2: „Moje body byla spíš shoda náhod. Ale od začátku jsme k tomu přistupovali lépe než včera a po zásluze vyhráli,“ hodnotí šestadvacetiletý forvard.

Přestože i druhý duel vypadal z počátku jako ten první, David Stach viděl ve hře určité prvky zlepšení, zejména pak v závěru: „Oproti prvnímu zápasu jsme byli o něco rozehranější. Za stavu 2:2 jsme měli místy veliký tlak a myslím si, že jsme si ten gól zasloužili,“ říká plzeňská dvacítka a spokojeně dodává: „Skvělé, že se to nakonec povedlo a závěr jsme ubojovali.“

Podle Stacha byl dnešní duel ještě důležitější, Škodovka by byla v případě prohry ve svízelné situaci: „Ulevilo se nám. Kdybychom po dnešku prohrávali 0:2, rozhodně by to nebylo nic příjemného. Udělali jsme však zatím pouze jeden krok,“ hlásí s pokorou. Poté se zaměřil i na nepříjemný styl hostujícího celku, který je velmi efektní: „Olomouc sice nemá mnoho střel, ale když už se dostane do útoku, je velmi nebezpečná. Mají skvěle propracovaný systém a hodně hrozí z protiútoků, musíme si na to dávat pozor,“ varuje útočník druhé formace.

Za stavu 2:2 mohl rozhodnout už právě David Stach, který měl po sevření puku Irgla v brankovišti možnost trestného střílení. V prvním zápase proti Konrádovi uspěl, dnes nikoli: „Myslel jsem si, že si bude myslet, že udělám to samé co včera,“ směje se kladenský odchovanec. „Možná si to i myslel. Škoda, že se mi nepovedlo kotouč zvednout, sjelo mi to z čepele a trefil jsem lapačku,“ lituje Stach.

Ovšem vítězné branky se ve třetí třetině nakonec indiáni dočkali, prosadil se znovu Milan Gulaš: „Je skvělý hráč a táhne nás celou sezónu, potvrzuje to i ve čtvrtfinále. Je to pro nás obrovské plus a jsme za to strašně moc rádi,“ chválí zarostlou sedmasedmdesátku David Stach.

Důležitým faktorem byli podle čtvrtého nejproduktivnějšího hráče Plzně v základní části i diváci, kteří byli slyšet po celý zápas a v jeho úvodu si připravili krásné choreo: „Fanoušci byli fantastičtí. Vždy, když přijde nad sedm tisíc lidí, atmosféra je snad dokonce i nejlepší v lize. Jsme za to moc rádi a doufáme, že budou chodit dál. Před takovým publikem se hraje výborně,“ oceňuje Stach s úsměvem.

Nyní Západočechy čeká dvoudenní zápasová pauza a následuje další bitva, tentokrát na ledě Olomouce: „Budou to velmi podobné zápasy. Nemůžeme čekat, že by jeden nebo druhý tým vyhrál o pět gólů jako v základní části. Očekávám boj na ledě o každý centimetr,“ říká autor tří bodů David Stach na závěr.