Rozhovor před TRI - PLZ

Určitě to pro nás bude zkouška! Těšíme se, hlásí Petr Kodýtek před duelem v Třinci

Třaskavý zápas čeká na plzeňské indiány! Souboj prvního se třetím, střetnutí dvou týmů, které mají v probíhající sezóně vynikající formu - HC Škoda Plzeň se vydá na horký led třineckých Ocelářů. Pro modrobílé se bude jednat o velkou zkoušku, jak se shodují útočník Petr Kodýtek a Ladislav Čihák, hlavní trenér Plzně.

Západočechy čeká prostřední zápas z venkovní série pěti náročných duelů. Dva už zvládli vítězně, když uspěli jak v Českých Budějovicích, tak v prodloužení v Olomouci. Nyní na Plzeňské čeká opravdu těžký kalibr, tedy celek Oceláři Třinec. „Pro nás to bude určitě zkouška, my se na zápas těšíme. Třinci se daří, nám také, máme v zádech nějakou šňůru. Víme, že Oceláři mají velkou sílu jak v útoku, tak v obraně. Měli jsme speciální trénink, byli jsme na poradě a podívali se na videa. Doufám, že na utkání budeme co nejlépe připravení,“ prohlašuje forvard Petr Kodýtek.

V podobném stylu před zápasem hovoří i Ladislav Čihák. „V Třinci na nás čeká opravdu velká prověrka. Stejně tak i na ně. Myslím si, že by to mohl být opravdu dobrý zápas, utkají se dva týmy, které jsou v tabulce nahoře. Vnímám to jako souboj o první místo! Stoprocentně,“ burcuje hlavní kouč Škody. Indiáni mají v zádech celkem devět po sobě jdoucích výher, bodovali ve všech jedenácti zápasech letošní sezóny. Třinec v probíhajícím ročníku nastoupil zatím do osmi zápasů. Sedmi jich vyhrál v základní hrací době a ten osmý v prodloužení, Oceláři tak získali 23 bodů z 24 možných... Impozantní bilance.

Není možné, že by kvůli těmto statistikám měli Západočeši před silou Třineckých, která u soupeřů budí hrůzu, až přílišný respekt, jenž by se mohl obrátit v utkání proti nim? „Strach nikdy nemám. Věřím tomu, že ani hráči obavy mít nebudou a budou si věřit. Na zápas se pořádně připravíme na poradě. Co jiného si přát, než si to s Třincem rozdat o první flek,“ říká jednoznačně Ladislav Čihák.

V útoku Slezanů řádí jako každý rok Martin Růžička, stejně tak i Matěj Stránský nebo Ondřej Kovařčík. Oceláři se mohou spolehnout i na hokejisty ze zámoří, jako jsou Filip Zadina nebo gólman Kořenár. Avšak i indiáni se mohou bez problémů obrátit na borce ve svých řadách, kteří dokáží zápasy překlápět na modrobílou stranu a rozhodovat je. „Hvězdy v týmu mají, ale na to se my vůbec nesmíme koukat. Musíme si říct, že hrajeme jako každý rok proti Třinci, ne se přílišně soustředit na to, kdo za ně momentálně hraje,“ upozorňuje útočník Kodýtek.

Mnoho členů týmu Škody má ještě v živé paměti semifinále play off ze sezóny 2018/19, které měli indiáni dobře rozehrané, nakonec se však z postupu do finálových bojů o titul radovali Oceláři. „Občas to v hlavě mám, ale zároveň si také vzpomenu na to, že jsme vedli 2:0 na zápasy, dvě utkání jsme tam uhráli. V Třinci se tedy dá vyhrát. Ale tohle už je za námi, koukám se hlavně dopředu. Soustředíme se na aktuální sezónu,“ zakončuje trenér Čihák.

Vážení fanoušci, i nadále můžete posílat své vzkazy do naší kabiny! Zasílejte texty a fotky, my je zpracujeme a při...

Zveřejnil(a) HC Škoda Plzeň dne Čtvrtek 19. listopadu 2020