Ohlasy 4. kolo

Utkání se mi nehodnotí moc dobře, přiznává Filip Suchý

Plzeň – Indiáni se po více než pěti měsících představili na svém ledě, v odvetě Generali Česká Cupu přivítali na svém ledě pražskou Spartu.

Avšak nezačali dobře, inkasovali hned z kraje úvodní dvacetiminutovky, podobně poté i ve zbylých dvou částech. „Nehodnotí se to moc dobře. Poměrně hodně jsme propadali, byly tam chyby, ale na druhou stranu i dobré věci. Pořád je to jen příprava, ale vyhrát chceme pokaždé,“ popisuje autor jediné plzeňské trefy Filip Suchý.

Mladý forvard naskočil na místo Jana Eberleho v útoku zvaném „Rafani“ s Petry Strakou a Kodýtkem. A právě oni Spartě značně zatápěli, nakonec se i gólově prosadili. „Měli jsme za úkol držet puk v jejich pásmu a nadělat jim tam zmatky. Z toho i vyplynula naše branka. Stráča objel beka, předal Petrovi Kodýtkovi a já jeho střelu takovým half volejem doklepl na brankovišti do sítě,“ vypráví.

Výsledek je poměrně jednoznačný, velký rozdíl byl ovšem také v proměňování šancí. Byla Sparta ale i bruslivější? „Asi ano. Nevím, v jakém cyklu jsou přípravy, ale my nyní docela dost trénujeme. Navíc zápasy jdou zrovna docela rychle za sebou,“ říká.

Plzeňský odchovanec s číslem dvaačtyřicet vloni strávil sezónu v dresu Chomutova, kde se potkal i s novou tváří indiánů Viktorem Langem, kterému nyní pomáhá se v západočeské metropoli adaptovat. „Vím, jaké to je, když je člověk sám v zahraničí. Já se starám o tom, aby se tu cítil co nejlépe,“ naznačuje,

Společně dnes ale čelili ještě dvěma atypickým věcem – velkému horku a značnému diváckému omezení kvůli nemoci COVID-19. „Vedro bylo hodně znát. Zhruba od poloviny utkání se to malinko zlepšilo, ale pořád jsme to hodně vnímali,“ popisuje Filip Suchý a k situaci ohledně fanoušků jen smutně krčí rameny: „Je to tak, jak je to. My to neovlivníme. Budeme doufat, že se vše zlepší, protože tady v Plzni jsou výborní fanoušci. Snad to situace brzy dovolí a stadiony se opět otevřou úplně.“