Filip Suchý #42

V Brně debutoval, zlomil si ruku a nyní i přidal premiérový extraligový gól! Hraje se mi tam dobře, směje Filip Suchý

Plzeň - Indiáni nyní využívají nucené pauzy kvůli koronavirové situaci k přípravě na pokračování soutěže. Nechybí ani Filip Suchý, který se letos dočkal i své premiérové extraligové trefy.

Dvaadvacetiletý forvard se prosadil při utkání v Brně, ve kterém se shodou okolností prosadil hned dvakrát. A aby těch náhod nebylo málo, na stejném místě debutoval pravidelný mládežnický reprezentant již ve svých šestnácti letech. Následně talentovaný forvard odešel do zahraničí, před svým návratem domů plzeňský odchovanec okusil švédskou i zámořskou soutěž, vloni útočil v dresu chomutovských Pirátů na bilanci bod na utkání.

Produktivita jej neopustila ani v dresu Škody. Již v létě v rámci Generali Česká Cupu nasázel v osmi utkáních čtyři branky, následně v Tipsport extralize v šesti duelech rovnoměrně svůj bodový přísun rozdělit na dva góly a stejný počet finálních přihrávek.   

      

Filip Suchý
Filipe, do nové extraligové sezóny jste vletěl s bilancí čtyř bodů v šesti utkáních. Jak se cítíte a je to, řekněme, bodová pohoda přenesená již z loňského angažmá v Chomutově? 

Asi ano, cítím se dobře a jsem rád, že se daří i týmu. Pochopitelně si vážím toho, že jsem mohl i přispět nějakými body.

Podobně se vám dařilo již v létě v Generali Česká Cupu. Dá se říct, že jak člověk sezónu začne, tak se to s ním veze? 
Je pravda, že se stává, že když se špatně začne sezóna, tak se poté na góly a přihrávky čeká déle. Občas se mi to stalo, navíc jsem potom nad tím vždy ještě začal přemýšlet a nebylo to dobré. Proto jsem rád, že jsem v poháru nějakým gólem přispěl.

Jak moc mrzel nešťastný konec v semifinále letního poháru? 
Samozřejmě ano, v přípravě je navíc každý zápas dobrý, obzvlášť, když jsme došli takto daleko. Ale bohužel se ta situace ohledně Covidu objevila a my už to nemohli ovlivnit.

Doposud prakticky všechny zápasy byly harmonogramem rozházené, nikdo nikdy nevěděl, s kým a kdy bude hrát. Jak se vy osobně s touto situací vyrovnáváte? 
Mně to osobně nevadí. Osobní harmonogram mám spíše vždy až v den utkání, takže je mi v nadsázce jedno, s kým budu hrát. Nepřemýšlím nad tím, zápasy se neustále překládají, člověk se musí přizpůsobit.

Dočkal jste se letos i premiérové extraligové trefy. Jak byste ji popsal a máte schovaný puk? 
Asi jsem byl ve správný čas na správném místě. Puk šel na modrou čáru, já si našel místo před bránou, kde jsem číhal. Matěj Stříteský vystřelil a mně to naštěstí trefilo hokejku. Puk jsem si ale schoval (úsměv).

Vy jste na ledě Brna před lety debutoval a nyní přidal hned dva góly. Dá se říct, že je to váš oblíbený stadion? 
V Brně jsou dobří fanoušci, vždy se mi tam hrálo dobře. Ale také bych rád dodal, že mi tam zlomili zápěstní kůstky na pravé ruce při mém debutovém utkání (smích). Ale ten zápas jsem dohrál (smích).

Jak je těžké najednou odpustit od zápasů a vlastně opět začít přípravu? 
Pořád lepší, než jen doma ležet na gauči. Neustále se musíme udržovat, abychom neztratili kondici. Bohužel je to tak, jak to je a my s tím nic neuděláme.

Snažíte se být stále v dění, kdy by se mohlo začít hrát a podobně?
Občas se na nějaké zprávy kouknu, ale že bych například čekal na danou tiskovku, to ne. Když jsem u počítače, tak se na ni podívám, ale cíleně ji nevyhledávám. Spíše si přečtu následně oficiální sumář.    

Vloni jste v dresu Pirátů působil s Viktorem Langem a Dominikem Pavlátem. Jak moc jste oběma se vším pomáhal?
Když Viktor přilétl, vzal jsem ho hned po městě, aby se zde rozkoukal. Sám vím, jaké to je, když člověk přijde do nové země a města. Viktor ale již rok u nás působil, tak si na kulturu a styl života přivykl. A Dominovi jsem prakticky jen ukázal zimák (úsměv).

Co říkáte na pád Pirátů do Kraje?
Ty problémy tam byly delší dobu. Bohužel se to vyvrbilo tak, že spadli... Asi to muselo přijít... Možná je to pro ně i lepší začít odznova a bez dluhů...

Filipe, děkujeme za rozhovor, ať se i nadále daří!