Jakub Kindl v Plzni

V obranných řadách indiánů nadále zůstává Jakub Kindl

Třicetiletý urostlý bek ze Šumperka Jakub Kindl byl v Plzni na měsíční zkoušku, díky dlouhodobému zranění Petr Kadlece a Lukáše Pulpána si ho trenéři ponechali až do 19. prosince. Teď podepsal smlouvu do konce probíhající sezóny.

Indiáni se sice vyhřívají na špičce extraligové tabulky, stále je ale třeba myslet i do budoucna. Dnes odpoledne s Jakubem Kindlem klub HC Škoda Plzeň podepsal smlouvu do konce extraligového ročníku!

Jakub Kindl má za sebou několik sezón v zámoří, kde nastoupil v dresu Detroitu a Floridy k bezmála čtyř stům zápasů v NHL.

„Jakub zapadl do týmu výborně, je to zkušený vysoký bek, který má hodně odehráno, měli jsme velký zájem na tom, aby v klubu zůstal. Rádi bychom, aby nám samozřejmě pomohl i v případných bojích v play off,“ uvádí k podpisu smlouvy sportovní manažer klubu HC Škoda Plzeň Tomáš Vlasák.

Z pokračování v Plzni má radost i samotný obránce, který během 15 zápasů v této sezóně vstřelil jeden gól, přidal jednu asistenci a ve statistice +/- má aktuálně bilanci +10.

„Jsem rád, že jsme se dohodli a můžu v Plzni pokračovat, odehrál jsem tady dva měsíce, ve kterých se nám dařilo, a doufám, že týmu pomůžu i ve zbytku sezóny,“ uvedl Jakub Kindl.

První gól v modrobílém dresu pro Kubu Kindla 🙌💙 #TELH

Příspěvek sdílený HC Škoda Plzeň (@hcplzen),