Rozhovor před PLZ - LIB

V posledních duelech jsme si na body nesáhli, je zapotřebí to napravit, hlásí trenér Čihák

Plzeň - Indiány při nedělním odpoledni čeká další extraligový duel, na svém ledě přivítají Bílé Tygry z Liberce.

Oba celky půjdou do utkání v prakticky totožných situacích, shodně se poperou o první výhru v tomto týdnu. Indiáni v posledním střetnutí podlehli ve Vítkovicích, před tím s Mountfieldem. Liberec zase nestačil ve Zlíně, poté doma s Kometou. 

Zatímco po úterním duelu s Východočechy plzeňští trenéři přiznávali, že soupeř byl jasně lepší, páteční kolo ve Vítkovicích již pro ně bylo velmi smolné. Jejich svěřenci třikrát vedli, přesto se domu vraceli bez bodu. „Pro nás je to kruté, protože myslím, že jsme neodehráli špatný zápas. Herně to bylo v pořádku. Nabízíme ale strašně snadno soupeři góly a to nás zabilo. V zápase jsme nebyli horší, ale je pro nás bolestné, že odjíždíme bez bodu,“ ohlíží se za utkáním Jiří Hanzlík. Po vyrovnané úvodní periodě se již zdálo, že do druhé přestávky si modrobílí odnesou cenné vedení, avšak v poslední možné vteřině jejich plány zhatilo vyrovnání. To dokonce musel posvětit i videorozhodčí. „Gól inkasovaný vteřinu před koncem druhé třetiny byl samozřejmě důležitý. To byla veliká chyba, která se ale paradoxně odehrála na druhé straně kluziště, kde jsme šli napadat ve čtyřech ve vlastním oslabení, popisuje.

Škoda tak navázala na sérii sedmi duelů s alespoň jedním získaným bodem dvěma porážkami, avšak hlavní kouč Ladislav Čihák nepropadá panice. Prostě se nám to nyní nepovedlo, před tím jsme body sbírali. Teď jsme si na ně nesáhli, tak je zapotřebí to napravit, vyhlašuje. Vinou zranění mu chybí řada hráčů, dobrou zprávou ale je, že již pro duel s Libercem bude k dispozici po vypršení disciplinárního trestu Jaroslav Kracík. „Musí to na sebe vzít kluci, kteří na ledě jsou. Nechci se vymlouvat, že máme absence. To, že se nám vrací Jarda Kracík, tak samozřejmě vítám. Ale někteří jsou dlouhodobě zranění, tak frustrace tady není,“ říká. 

Jak již bylo řečeno, Bílí Tygři přijedou do Plzně rovněž se dvěma porážkami v zádech, avšak v obou případech bodovali. Na nevýrazný začátek soutěže již dávno zapomněli, aktuální jsou dvě kola s prázdnou z posledních čtrnácti. Šestkrát v řadě navíc loupili v arénách soupeřů. „Mají dobrou vlnu, budeme se snažit jim tu sérii úspěchů překazit a doma vyhrát,“ říká odhodlaně obránce indiánů Vojtěch Budík. Ani on o řadě absencí nechce ani slyšet: „Na to se nemůžeme vymlouvat, máme sice pár hráčů zraněných, ale musíme pokračovat dál a hrát to nejlepší, co umíme.“

Souboj již šestatřicátého kola vypukne v LOGSPEED CZ Aréně v tradičních 16:30 hod., co je tedy podle třetího nejproduktivnějšího beka Západočechů udělat pro úspěch? „Musíme zlepšit pohyb a také více střílet, máme poměrně málo střel. Cpát se do brány a snad tam něco spadne. Třeba oproti loňsku máme výrazně méně střel, trenéři tedy i od nás obránců to vyžadují,“ prozrazuje. Jeho tvrzení dokládají i statistiky, průměrný počet střel na bránu má Plzeň 26,44, což je ze všech celků Tipsport extraligy úplně nejméně.  Vloni přitom byla hodnota 31,68, ta zase byla úplně nejvyšší.   


Foto: Marek Sekáč
TOP foto: Marek Švamberg