Rozhovor Milan Gulaš

Věřím, že v nové sezóně můžeme dosáhnout na úspěch, hlásí kapitán Milan Gulaš

Plzeňský kapitán Milan Gulaš se po konci individuální letní přípravy připojil ke svému týmu před prvním tréninkem na ledě.

Milan Gulaš neskrýval, že se na první vyjetí s týmem na led opravdu těšil: „Trénink po tak dlouhé době byl příjemný! Loňská sezóna byla ukončená v tom nejlepším, všichni kluci už byli natěšení na led i na partu, kterou pospolu máme už pár let. Jinak to byl takový klasický první trénink na ledě – byli jsme rozdělení na dvě party, seznamovali se s novými věcmi, jako to bývá každou sezónu.“

Byl to jeden z těch prvotních tréninků na ledě, kdy hráče vše bolí, tlačí ho výstroj a pomalu si musí na vše zvykat? „Asi ano, ale třeba já mám tu výhodu, že v podstatě celé léto absolvuji na ledě. A tam to mělo grády, připravovat se v létě na ledě je skvělá věc. Hlavně proto, aby tělo správně fungovalo. Pro mě tedy nástup na tréninky nebyl až takovou změnou, ale pro kluky, kteří nemají možnost celé léto chodit na led, to asi bylo horší. Já osobně jsem si to docela užil, trénuji i se starou výstrojí, takže jsem na všechny věci zvyklý,“ prozrazuje kapitán modrobílých.

Jak již bylo výše uvedeno, Milan Gulaš se také v tomto letním období připravoval individuálně, což popisuje blíže: „Vše se odvíjí od toho, jak se cítí tělo. Za uplynulá léta vím, že určitě věci v přípravě moje tělo nemá právě moc rádo, a tak se jim vyhýbám. Nahrazuji to ale samozřejmě jinými věcmi. Byl jsem hodně na ledě i v posilovně, měl jsem kardio tréninky, které v přípravě také musí být. Každý hráč zkrátka potřebuje trošku něco jiného, jsem moc rád, že si přípravu můžu udělat podle sebe.“

Již řadu let se před sezónami připravuje s trénérskými experty STACA v Českých Budějovicích. „Moc věřím tomu, co děláme s kondičním trenérem, takže nebyl extra důvod něco měnit. Nějaké novinky jsme samozřejmě přidali, věřím, že se to v sezóně projeví. Na kondiční trenéry nedám dopustit, mají vždy v sobě spoustu energie. Takové lidi vyhledávám, protože letní příprava je dlouhá, takže okolo sebe podobné typy musíte mít. Sami poznají, kdy je toho už dost, kdy se naopak musí v tréninku trochu přidat. Jezdili se za nimi připravovat kluci z celé republiky, takže jsem moc rád, že jsem to také mohl absolvovat,“ těší Milana Gulaše.

Plzeňský útočník prozradil, že i on pozorně sleduje aktuální situaci, která souvisí s onemocněním covid-19. „Nedávno vyšlo najevo, že kluci v některých týmech mají pozitivní výsledky z vyšetření. Extraliga je velký byznys, který potřebuje, aby vše jelo a fungovalo, tohle tomu bohužel nepřidá. Já jen doufám, že ti nakažení byli jen výjimky, nám v Plzni se něco podobného snad vyhne. Na příští týden už je naplánovaný první zápas v Generali Česká Cupu, byla by velká škoda, kdyby se celý turnaj musel odložit. To samozřejmě neovlivníme, v šatně jsme si ale řekli, že musíme být neustále zodpovědní. Určitě nechceme nikoho ohrozit, zdraví je nejpřednější,“ ví Gulaš.

Pokud dopadne vše podle nejnovějších plánů, první zápas čeká na modrobílé 6. srpna na ledě Sparty v rámci zmíněného Generali Česká Cupu. „Zatím uvidíme, jak to bude, situace se mění každým dnem. Já počítám s tím, že do zápasů zasáhnu – je to pohár, o něco se bude hrát. Na utkání se těším, je jen otázka, zda se vše rozjede, jak bylo naplánováno,“ říká kapitán Plzně.

Milan Gulaš se s kompletním týmem Škody setkal poprvé právě před prvním tréninkem na ledě, v šatně se tak potkal s novými i staronovými posilami Západočechů. „Někteří kluci už v Plzni hráli, nyní se vrátili, takže je fajn, že je dobře známe. Úplně nové kluky znám samozřejmě z extraligy od vidění, je to jen o pár dnech, aby se každý s každým seznámil. Jsem moc rád, že k nám přišli zkušení hráči, kteří ví, jak se extraliga hraje, co je potřeba udělat, aby se vyhrávalo. Věřím, že v nové sezóně můžeme dosáhnout na úspěch,“ zakončuje plzeňská 77.