Rozhovor David Kvasnička

Vím, že o místo musím zabojovat, hlásí navrátilec David Kvasnička

Do letní přípravy, která je již třetím týdnem v plném proudu, se už zapojil také navrátilec David Kvasnička. S posilou obranných řad indiánů vám nyní přinášíme rozhovor.

Pro plzeňského odchovance se jedná o velký návrat do plzeňského klubu, v němž strávil celou svou dosavadní kariéru. Kromě minulé sezóny, kterou odehrál v dresu Vítkovic. Nyní už se David Kvasnička znovu hlásí v naprosto známém prostředí. „Je to dost specifické, přijde mi, že je to jen pár dní, co jsem odtud odešel. Všechno je stejné jako před rokem. Z návratu jsem trošku nervózní, ale všechno nakonec dobře dopadlo, až jsem byl příjemně překvapený,“ říká jednadvacetiletý bek.

Jaký pro něj byl rok mimo tým indiánů, bude na něj vzpomínat v dobrém? „Za tu zkušenost jsem rád, hlavně zezačátku to bylo super. První půlrok, kdy se nám ve Vítkovicích dařilo týmově, i když to nikdo moc nečekal. Já jsem dostával hodně prostoru, chodil jsem i na přesilovky a oslabení. Bohužel pak nastala krize, prohrávalo se, měnili se trenéři i sestava… Nakonec se to celé otočilo, že jsem ani nehrál,“ mrzí Kvasničku, jenž závěr předčasně ukončeného ročníku 2019/20 odehrál v barvách prvoligového Havířova.

Jedním z nejnepříjemnějších momentů z uplynulé sezóny bylo zranění, které David Kvasnička utrpěl v listopadu loňského roku. V utkání proti kterému týmu? Samozřejmě proti Škodovce. „Bylo to tak. Zrovna přijela Plzeň, asi ve druhém střídání jsem hned dostal pukem a zápas jsem nedohrál. Trefil mě Vojta Budík, už jsme se o tom bavili a několikrát se mi omlouval. Řekl jsem mu, že to beru, byla to i moje, že jsem špatně padl do střely,“ směje se obránce, který sice duel nedohrál, ale o čtyři dny později už byl opět v sestavě Vítkovic.

David Kvasnička přiznává, že se v týmu Plzně prakticky nic nezměnilo. A jinak tomu není ani v letní přípravě: „Kluci jsou tady pořád stejní, stále patřím mezi nejmladší beky v týmu. Ale už to pro mě bude čtvrtá letní příprava. Ta je hodně podobná, co si pamatuji z před dvou let. Je to ovlivněné tím, že nemůžeme trénovat všichni pospolu, to je asi jediná změna.“

V posledních dnech se objevila na soupisce Škody v kolonce s obránci dvě nová jména – David Kvasnička a Matěj Stříteský, nejčerstvější posila. Tým indiánů nyní disponuje devíti beky, kteří si budou muset místa v sestavě rozdělit. „Bude to tvrdý boj. Samozřejmě jsem si to před návratem uvědomoval. Nebude to tak, že se do týmu vrátím a budu mít pozici mezi prvními šesti beky. Vím, že o místo musím zabojovat, vše se ukáže v zápasech. Pokud budu hrát dobře, budu nastupovat,“ věří David Kvasnička.