Ohlasy 23.kolo

Vítězství je cenné, vždyť já v Liberci snad ještě nevyhrál, směje se Matyáš Kantner

Plzeň - Prokletí prolomeno, po pěti utkáních vítězí Škoda na ledě Liberce. Během nich vstřelila pouze dva góly, ty dnes sám zvládl Matyáš Kantner.

Navíc ten v pořadí plzeňský šestý stál opravdu za to, akce přes celé hřiště, kličkovaná přes tři protihráče zakončená chladnokrevně tváří v tvář gólmanovi. „V rohu našeho obranného pásma byla velká skrumáž. Nám se to povedlo dobře přečíslit, získat puk a já se k němu dostal za bránou. Pak se to již sešlo, jak se to sešlo. Jsem rád, že taková akce se mi povedla,“ popisuje skromně a doplňuje: „Popravdě mi docela překvapilo, kolik jsem dostal prostoru. Všichni se vraceli z té skrumáže a právě po první kličce se mi hodně otevřela moje levá strana. Naznačil jsem lehce do středu, ale dokázal právě po té straně ujet. Pak už jsem si věřil, že se do brány natlačím.

To však byla již druhá trefa dravého forvarda, tou první otevíral dnešní střelecký výčet. „Jarda Kracík si to vzal za bránu do své kuchyně, kde to má rád. Je tam obrovsky silný, svědčí mu to tam. Mým úkolem je si najít prostor, uvolnit se. To se mi povedlo a i střela naštěstí skončila v bráně,“ vypráví.

Dnes ale nebylo vítězství jen o řadě krásných branek, ale také o úspěšných oslabeních. Speciální příprava na ně ovšem neproběhla. „To zase ne. My již asi třetí sezónu máme oslabení poměrně dobrá. Paradoxně to dost trénujeme spíše v zápasech, protože nedisciplinovanost je poměrně velká. V každém utkání sami dostáváme soupeře do řady přesilových her. Možná tím to trénujeme a možná i díky tomu je to lepší,“ říká nadneseně s úsměvem na tváři plzeňská třiadevadesátka.

A dobrá nálada byla jistě na místě, vždyť modrobílí pod Ještědem nezvítězili již pětkrát v řadě, naposledy brali body v roce 2017. „Za poslední tři roky jsme zde vstřelili dvě branky, já osobně zde ještě nevyhrál. Takže obrovsky cenné vítězství,“ váží si výhry plzeňský odchovanec a dodává: „Popravdě už jsem měl z Liberce tady trošku mindrák. I když jsem se bavil s jinými hráči, kteří již třeba i skončili, tak nikdo sem nejezdil rád. Měl jsem tedy z toho dneska strach, ale člověk se od toho musí odprostit, myslet na něco jiného a to se povedlo.“

„Po dvou slepených brankách Liberce vyvstaly myšlenky, že teď nám to tam napadá a bude to zase, jako to bylo. Jenže my ukázali obrovskou vnitřní sílu týmu. Jsem rád, že nyní zápasy zvládáme, i když v průběhu prohrává,“ uzavírá Matyáš Kantner, který v utkání zapsal dvě trefy, tři střely, čtyři trestné minuty, jeden hit a odehrál více jak patnáct minut.