Ohlasy 32. kolo

Vítězství je krásné, ale zítra je nový den a my musíme zpátky do práce a tvrdě makat, říká Jan Kovář

Plzeňští hokejisté přivítali rok 2019 ve velkém stylu. Indiáni si doslova smlsli na pardubickém perníčku. Hráči Dynama cestou na západ Čech dostali chuť na kvalitní plzeňskou jedenáctku a Škodovka jim přání ráda splnila. Jan Kovář se na drtivém vítěstvím 11:1 podílel třemi body, za dvě přesné trefy a jednu asistenci.

Honzo, po vašem návratu do Plzně jste říkal, že žádný zápas v extralize není lehký. Dnes to ale tak nevypadalo...

Ono se to zdá, vedli jsme po rychlých gólech dva nula. Pak jsme tam měli menší pasáž, kdy byly Pardubice lepší a kdyby tam vstřelily nějakou branku, mohlo být vše jinak. Přečkali jsme to, následně jsme si pomohli přesilovkama a ono už se pak hraje o mnoho lépe.

Pamatujete si svou nejvyšší výhru?

Moc dobře, v utkání doma s Libercem jsme vyhnali Mariána Jelínka (smích). Tenkrát jsme vyhráli 10:4.

Byl jste na sebe naštvaný po první třetině, mohl jste dát snad pět gólů...

Šancí bylo mnoho, za to jsem rád. Dneska mi to tam hlavně Milan Gulaš parádně servíroval a já si to vybral již na začátku, pak už tam bohužel nic nespadlo. Můžu se zlobit jen sám na sebe.

Můžete popsat, jak vás baví souhra s Milanem Gulašem? Občas to vypadá jako exibice...

Dneska to bylo dané tím, že jsme rychle vedli. Člověk si potom více dovolí. Zkoušeli jsme si prohazovat hráče, což bylo asi nad rámec, ale vše je dané, jak se daří v zápase.

Nemáte tendenci Milanovi přihrávky vracet?

Chtěl bych, ale dnes jsem ho vůbec nemohl najít. Snad příště (smích).

Nebylo vám v jednu chvíli Pardubic i líto?

Nezávidím Pardubicím jejich situaci, je to tradiční extraligový klub a přeji jim, ať se z toho brzy dostanou a splnili si nějaký svůj cíl, který v sezóně mají.

Jak tento výsledek může ovlivnit hru v dalších zápasech?

Já hlavně doufám, že se tu všichni zítra sejdeme a půjdeme znovu do práce, budeme tvrdě makat a nebudeme v žádné euforii. Jedeme do Zlína, kde se hraje velmi těžce, tam když se prospí začátek, je to hodně těžké. Určitě si tam jedeme pro body.

Honzo, díky za rozhovor!