Rozhovor Petr Straka, trenér Čihák

Vždycky chceme soupeřům vnutit náš herní styl, prozrazuje Petr Straka

Indiáni se nakonec v tomto týdnu představí v jednom venkovním duelu, během nedělního odpoledne na plzeňský celek čeká zápas na ledě Vítkovic. Utkání odstartuje v 16:00, mač vyhlíží útočník Petr Straka a hlavní trenér Ladislav Čihák.

Původně měli Západočeši v pátek nastoupit na ledě Třince, posléze doma přivítat v derby Karlovy Vary. Duely ale byly odloženy. Předehrávky proti královéhradeckému Mountfieldu ani proti Zlínu nakonec rovněž neklaply. Tak se modrobílí představí v neděli na ledě Vítkovic, a to v rámci předehrávky 9. kola Tipsport extraligy. Program se tedy mění prakticky každý den. „Je to momentální realita. Více práce má video trenér Vojta Tulačka. Ale my to bereme, prostě to tak je, jsme rádi, že vůbec hrajeme,“ prozrazuje trenér Čihák, který zároveň dodává: „Dokud jsme zdraví, kluci nejsou ani zranění, tak chceme odehrát co nejvíce zápasů, dokud je to možné. Je to i tom, že všichni máme velkou chuť do zápasů, jsme na startu extraligy. A není to jen o tom, že se nám daří a vyhráváme, hráči jsou připravení a prostě chtějí hrát.“

Úvodní mače Plzeňanům vyšly, modrobílí zatím bodovali v každém odehraném utkání. „Je to samozřejmě hezké, to je určitě pravda, hráli jsme proti těžkým soupeřům. Jsme ale pořád na začátku. My chceme vyhrávat i nadále, sbírat body – to je pro nás základ,“ hlásí Ladislav Čihák. 

Indiáni v probíhajícím týdnu mohli na trénincích zamakat na prvcích hry, které je možná v duelech trochu trápily. A naopak ještě vylepšit herní aspekty, které Škodě vycházely. „V trénincích jsme se zaměřovali na stejné věci, jaké pilujeme od začátku sezóny. Víme, kde nás tlačí bota, takže jsme na tom zapracovali. Už se těšíme na venkovní zápas,“ říká před utkáním v Ostravě útočník Petr Straka. 

Osmadvacetiletý forvard je momentálně nejproduktivnějším hráčem Plzně v probíhající sezóně, ve čtyřech utkáních posbíral celkem šest kanadských bodů za jednu trefu a pět asistencí. On i oba jeho spoluhráči z útočné formace - Petr Kodýtek a Jan Eberle - velkou měrou přispívají ke skvělým týmovým výkonů. „U nás to je bez ohledu na soupeře. Vždycky chceme hrát nátlakový hokej a vnutit týmům náš herní styl. Zkrátka tak, aby se hrálo podle nás, ne podle nich,“ hlásí Straka.

Nyní se tedy indiáni vydávají do Ostravy, proti domácímu týmu odehrají své druhé letošní venkovní utkání. Vítkovičtí zahájili svou cestu v extraligovém ročníku 2020/21 teprve v pátek, na ledě Motoru zvítězili 3:2 po prodloužení. „Vítkovice hrály poprvé v pátek, určitě si jejich hru rozebereme na videu. Budou asi trochu odpočatější, když mají za sebou jen jeden duel, také hodně natěšení, poprvé se představí doma. Na naší straně zase bude praxe z více odehraných zápasů,“ věří Petr Straka.