Ohlasy 5. kolo

Za gól jsem moc rád, spadl mi velký kámen ze srdce, prozrazuje Pavel Musil

Indiáni i podruhé porazili v rámci turnaje Generali Česká Cup kladenské Rytíře, po domácím vítězství vyhráli i na ledě Středočechů, a to v poměru 5:2. Na tříbodovém zisku Škody se jedním gólem podílel i forvard Pavel Musil.

Pro posilu modrobílých, která se k týmu připojila před probíhající letní přípravou, se jednalo o premiérový gól v plzeňském dresu. „Za gól jsem moc rád, protože šance byly i v předchozích čtyřech zápasech. Předtím jsem nedal, takže mi teď spadl velký kámen ze srdce,“ řekl Pavel Musil, který v Kladně skóroval ze samostatného úniku během první třetiny krátce po úvodní trefě kapitána Gulaše.

Rytíři však stihli ještě v první dvacetiminutovce snížit, v té druhé pak extraligové soka přehrávali. „Myslím si, že jsme nebyli dostatečně důrazní v našem obranném pásmu. Tím se Kladno dostalo na koně, ale pak naštěstí udělali faul, my jsme se v přesilovce zvedli. Zaplaťpánbůh nám to tam pak ve třetí části napadalo,“ těší útočníka Musila. 

V duelech během letní přípravy se často mění složení všech řad, hráči sestavou rotují. Hlavně útoky Škody bývají v každém mači jiné, Pavlu Musilovi to ale nijak zvlášť nevadí: „Musím říct, že si nemůžu stěžovat. Pokaždé jsem hrál s dobrými hráči, s každým jsem si zatím sednul, za což jsem jenom rád.“ Těžkou hlavu si šikovný forvard nedělá ani s našlapaným diářem, kdy tvrdé tréninky Plzně střídají zápasy. „Zatím to zvládám. Celé léto jsme na trénovali, abychom to teď všichni zvládli. Jediná věc, která mi dělá problém, je to teplo,“ prozrazuje Musil.

Před posledním skupinovým mačem v turnaji Generali Česká Cup jsou karty rozdány jasně. Indiáni musí na domácím ledě porazit českobudějovický Motor. Pavel Musil je moc rád, že letní turnaj probíhá, a hlásí: „Je to jen dobře, za mě tedy určitě! Zápasy jsou jiné než nějaké přáteláky. Nechci říct, že by to někdo odflákl, každý hraje o místo, ale myslím si, že turnaj je zajímavé pojetí. Určitě chceme postoupit!“