Ohlasy 32. kolo

Za mě jsme byli celý zápas lepším celkem, hlásí po utkání Vojtěch Němec

Utkání s Bruslaři bylo posledním v roce 2019. Škodovka první dva duely s Mladou Boleslaví prohrála, ale dneska si šla od první minuty za vítězstvím. Dvakrát indiáni vedli, avšak hosté pokaždé srovnali. O vítězi rozhodl v samostatných nájezdech Vojtěch Němec, který nám sdělil bezprostřední dojmy po utkání.

Zápas s Mladou Boleslaví začal pro indiány dobře, již ve druhé minutě rozvlnil síť Petr Straka. Ve druhé polovině první periody hosté z ničeho nic srovnali. Miroslav Indrák s velkou pomocí hlavního rozhodčí vrátil Škodovce vedení, ale to tentokrát trvalo jen padesát vteřin. Zřejmě nejvíce se po utkání bude mluvit o situaci, která nastala ve druhé třetině. Luboš Rob dostal puk do sítě, ale branka nemohla být uznána kvůli posunuté tyči. "Já jsem ten gól na videu neviděl, ale dle mého ta brána posunutá asi byla, takže jsou asi veškeré diskuze zbytečné. Jediné co vím, že to nebylo poprvé, co Krošelj takto vykopl branku, nechci mu sahat do svědomí, je on sám dobře ví," říká Vojtěch Němec.

Ve zbylém utkání už žádná branka nepadla, Plzeň měla převahu, ale vyústit z toho branku nedokázala, co dle Vojty Němce chybělo, aby se nakonec body nedělily. "Trošku toho pomyslného štěstíčka. Za mě jsme byli celý zápas lepším celkem, možná někdo bude odporovat, ale dle mého jsme Boleslav do ničeho nepustili. Měli jsme tam snad tři, čtyři situace, které měli skončit brankou, ale puk zastavila pouze tyčka," hlásí hráč s 53 na zádech.

Utkání Plzně se tedy muselo po dvou dnech opět prodlužovat, naposledy domácí takto prohráli v sobotu v nedalekých Karlových Varech. "Naše bilance v prodloužení byla strašidelná, měli jsme v nich šest proher, takže byl nejvyšší čas to zlomit a zaplaťpánbůh, že se nám to povedlo." Při hře ve třech na obou stranách branka nepadla, i když modrobílí nebyli daleko, nicméně jak Kantner, tak Moravčík trefili pouze brankovou konstrukci. Zápas rozhodly samostatné nájezdy a o bodu navíc rozhodl v sedmé sérii právě Němec. Jak sám hráč nájezd viděl? "Ze svého pohledu dobře (smích). Mám velkou radost, tento blafák mám naučený, ale strašně dlouho už mi nevyšel. Jelikož ten první nájezd jsem zpackal a navíc jsem tušil, že mě Krošelj moc nezná, rozhodl jsem se pro tu kličku do forhendu a padlo to tam," hlásí s úsměvem na rtech šťastný střelec.

Utkání s Mladou Boleslaví bylo poslední v roce 2019, ale konec roku hráči moc neřeší. "Silvestr si moc užít ani nemůžeme, v lednu nás čeká snad dvanáct zápasů, budeme hrát skoro obden. Bude potřeba nabrat spoustu sil, takže nějaké extra veselí nehrozí." A jak oslaví příchod nového roku sám hráč? "Já mám doma dvě malé děti a budu rád, když budu celý den doma, jelikož v Plzni se mnou rodina není, je na jižní Moravě, tak se za nima moc těším. Snad si také užiji i manželku (smích), " hlásí na závěr Vojtěch Němec.