Ohlasy 31. kolo

Začali jsme bojácně, od půlky zápasu se naše hra zlepšila, řekl po derby Tomáš Mertl

Třetí západočeské derby se přesně po třech měsících odehrálo opět na ledě karlovarské Energie. Souboj nakonec došel do prodloužení, které ukončili domácí. Duel okomentoval dvougólový střelec Tomáš Mertl.

Indiáni se po utkání shodli na tom, že plzeňská třetina v Karlových Varech nebyla ani trochu dobrá. „Začali jsme dost bojácně, možná jsme měli z domácích zbytečný respekt. Je tedy pravda, že na nás dost vlétli. Kupila se chyba na chybu, pak postupem času přicházela i nejistota,“ věděl Tomáš Mertl. 

Změna ve druhé třetině nejprve nepřišla. Západočeši se mohli dostat na dostřel díky přesilovce, jenže naopak přišla obrovská chyba ve vlastním pásmu, Vary se dostaly do vedení 3:0. Poté se hra postupně změnila, až asi od poloviny zápasu. „První třetina vypadala tak, jak vypadala. O přestávce jsme si k tomu něco řekli, seřvali jsme se. Od půlky zápasu už se naše hra změnila,“ věděl Mertl.

Co se poté změnilo ve herním projevu Škody? „Zlepšili jsme pohyb v útočném pásmu, poté také přišel faul, díky přesilovce jsme dokázali snížit. I když vlastně předtím jsme v oslabení dostali třetí gól, až další přesilovku jsme využili," prozrazoval útočník s číslem 86. 

První trefa Plzně přišla ve zmíněné početní výhodě, když se trefil právě Tomáš Mertl, jenž tečoval střelu Michala Moravčíka. Do konce druhé části byl na světě další zásah Mertla, se Škodovkou už to vypadalo lépe. „Nakoplo nás to, když se sníží, pomůže to celému týmu. Byl to takový prvotní impuls k otočení celé naší hry,“ těšilo Mertla. 

Berou tedy indiáni jeden bod: „Když si v hlavě promítnu průběh zápasu, tak jeden bod bereme. Na druhou stranu, ve druhé i třetí třetině jsme měli dostatek šancí na to, abychom přidali ještě nějaký další gól. Ale i soupeř měl své příležitosti, asi to byla zasloužená dělba bodů,“ říká Tomáš Mertl.