Prevew Hämmenlinnan Pallokerho

Začínáme! Indiáni v úvodním utkání CHL vyzvou finskou Hämeenlinnu

Přípravné zápasy jsou již minulostí, na indiány už čeká první ostré utkání v Champions Hockey League. A že to start bude opravdu ostrý, ukazuje již první soupeř Plzeňanů, kterým je tým Hämmenlinnan Pallokerho, finský šampion. Duel startuje na západě Čech v 17:00!

V Lize mistrů proti sobě poprvé

Přípravné zápasy jsou již minulostí, na indiány už čeká první ostré utkání v Champions Hockey League. A že to start bude opravdu ostrý, ukazuje již první soupeř Plzeňanů, kterým je tým HPK Hämmenlinna, finský šampion. Oba týmy se proti sobě utkají poprvé v historii. Duel startuje na západě Čech v 17:00!

Stejně jako v loňském ročníku Ligy mistrů, i letos se úvodní kolo celé soutěže odehraje v Plzni. Pro Škodovku se jedná o třetí účast v CHL, po skvělém tažení loňskou sezónou, které skončilo v semifinále, kde indiáni vypadli s pozdějším vítězem Frölundou, si modrobílí pro letošní ročník zvolili heslo Unfinished Business.

To pro finský tým Hämeenlinnan Pallokerho, který v minulé sezóně finské nejvyšší soutěže vyhrál ve finálové sérii proti Karpatu 4:2 na zápasy, se jedná o premiérovou účast v soutěži. Indiáni se již loni utkali s finským týmem, tehdejšího obhájce prvenství v Lize mistrů JYP Jyväskylä dvakrát porazili.

Přípravné zápasy obou týmů

Škodovka sehrála během letní přípravy čtyři duely - dvakrát se potkala s kladenskými Rytíři, jednou s Motorem České Budějovice a zápasovou šňůru zakončila v Klatovech. Všechna utkání indiáni ovládli. Nejprve v Milevsku přehráli Motor 2:1, poté dvakrát porazili Rytíře, doma 5:2 a venku dokonce 8:2, v Klatovech si pak modrobílí zastříleli, vyhráli 11:1. 

Jak stěžejní přípravný zápas brali indiáni duel v Kladně, jednalo se o zápas číslo tři, který Západočeši ovládli v poměru 8:2. Již po první třetině bylo rozhodnuto, během úvodních deseti minut Plzeňané nastříleli čtyři góly. V tomto duelu nastoupila Škodovka v nejsilnější možné sestavě, všichni členové týmu ho brali jako generálku na Champions Hockey League. „My jsme si před zápasem řekli, že nastoupíme v plné sestavě. Brali jsme to jako generálku na Ligu mistrů, což se nám povedlo. Brzy už to začíná, není na co čekat," říkal tehdy hned po utkání Miroslav Indrák, kterému se v přípravě bodově velice dařilo.

Také Hämeenlinna má za sebou čtyři přípravné zápasy. Proti ruskému Novisibirsku se jednalo o vyrovnaný duel, finské mužstvo nakonec svému soupeři podlehlo po nájezdech. Poté se tým HPK představil doma proti celků, Frankfurt Lowen a Pelicans, německý tým Hämeenlinna porazila 4:1 a Pelikány v poměru 5:2. 

Nejbližší přípravný duel odehrál soupeř Plzně 16. 8. proti týmu Ilves, Hämeenlinna v tomto případě prohrála 2:5. Sestava finského týmu v generálce na CHL vypadala následovně: Voutilainen (A. Karjalainen) – Nikkila, Eronen, Friman, Laavainen, Laatikainen, M. Karjalainen, Latvala – Cornet, Kunyk, Puustinen – Innala, Lucenius, Nenonen – Tavi, Tikka, Krivošík – Kombe, Lahtela, Kanninen – Ruokonen.

Program pro fanoušky

Nezapomeňte, že na všechny fanoušky čeká k příležitosti prvnímu zápasy v Champions Hockey League bohatý program! Ten odstartuje před samotným zápasem již v 15:00. Těšit se můžete na rozhovory s bývalými hráči Škodovky, pro nejmenší bude nebudou chybět malování na obličej a soutěž pořádaná naším fanshopem. Připraven bude i fotokoutek s pohárem pro vítěze Ligy mistrů!

Od 17:00 přijde na řadu další bod programu – zápas Škodovky proti HPK.

A po utkání se rozhodně vyplatí zůstat, před plzeňskou halou bude celá akce perfektně zakončena. Jak? Všichni přítomní se mohou těšit na další rozhovory a zlatý hřeb večera. Ten přijde na řadu ve 20:30, kdy se fanouškům představí celý A tým indiánů pro novou sezónu, hráči se budou při autogramiádě podepisovat na speciální podpisové karty do 21:15. Pak bude celý program zakončen ohňostrojem.

CHL Fan Challenge

Podpořte Škodovku ve fanouškovské výzvě a sbírejte pro svůj oblíbený klub body zde https://www.chl-fan-challenge.com/

Kompletní představení HPK Hämeenlinna