Nová pravidla

Žákovské kategorie projdou změnami!

Plzeň - Jak uvedl Výkonný výbor ČSLH na oficiálních stránkách, výrazně se mění stávající pravidla.

Výkonný výbor ČSLH schválil strukturu věkových kategorií v mládežnickém hokeji, která vstoupí v platnost od sezóny 2019/20. Juniorské soutěže budou tříročníkové pro ročníky U18 až U20, dorostenecké dvouročníkové pro ročníky U16 a U17, kategorie starších žáků dvouročníková pro 8. a 9. třídy (U14 a U15) a kategorie mladších žáků dvouročníková pro 6. a 7. třídy (U12 a U13).

Mladší ročníky budou organizovány v kategoriích přípravek a minipřípravek. Na základě rozhodnutí výkonného výboru ČSLH bude projekt Výchova talentované mládeže probíhat od sezóny 2019/20 ve stávající podobě pouze pro kategorie starších žáků, tj. pro ročníky U14 a U15.

V kategorii mladších žáků budou srazy a zápasy krajských výběrů nahrazeny klubovými turnaji, v jejichž rámci se mužstva budou utkávat nejen v hokeji, ale i v dalších sportovních disciplínách, zejména v míčových hrách nebo atletice. „Vyslyšeli jsme tak mimo jiné názory odborníků, upozorňujících na ranou specializaci a akceleraci hráčů v našem mládežnickém hokeji,“ uzavřel Tomáš Král.