Ohlasy PRI3

Zápas na Kladně jsme brali jako generálku na Ligu mistrů, povedla se nám, říká Miroslav Indrák

I třetí přípravný duel vyšel indiánům na jedničku, zápas na ledě kladenských Rytířů ovládli v poměru 8:2. Pod přesvedčivé vítězství se podepsali výraznou měrou i dvougólový střelec Miroslav Indrák a gólman Jaroslav Pavelka. Úvodní foto: Josef Poláček.

Druhá, třetí, pátá a devátá. V těchto minutách od úvodního buly se Západočeši trefili, start do druhého přípravného utkání proti Kladnu to byl více než snový. „Zápas asi hodně ovlivnilo to, že jsme takhle rychle dali čtyři góly. Ale myslím si, že jsme po celých šedesát minut makali a zaslouženě vyhráli," říká Jaroslav Pavelka. Velice s ním souhlasí i Miroslav Indrák, který brzkou kanonádu načal neomylně proměněným samostatným únikem: „Myslím si, že jsme byli celý zápas lepší. Napadaly nám tam góly, takže se pak hrálo lehce. Dobrý přípravný zápas, jedeme dál." Druhou svou trefu zaznamenal Indrák v závěru zápasu, když mu parádně v početní výhodě nabil Jaroslav Kracík: „Přesilovky jsme paradoxně moc necvičili, ale dnes nám to vyšlo. Musíme na tom ještě pracovat dál, aby si přesilovkové formace sedly."

Ale nemuselo to být ani zdaleka tak bezvadné, kdyby nebylo zákroku gólmana Jaroslava Pavelka z úplného úvodu duelu. Kladno se dostalo ihned do obrovské šance, kterou plzeňský brankář zlikvidoval. Moment připomínal scénu z úplně prvního přípravného mače, který indiáni odehráli v Milevsku proti českobudějovickému Motoru, a kde modrobílí inkasovali hned z první vážnější akce. Tentokrát ale bylo vše obráceně, což Pavelka se smíchem komentuje: „Tak od toho tam gólman je, aby něco chytil. Ale je pravda, že mi to blesklo hlavou, že přesně takhle jsem v Milevsku dostal gól na začátku. Tady jsem to naštěstí chytil a kluci pak nasázeli góly."

Škodovka se na ledě Rytířů představila v nejsilnější sestavě, poprvé se do hry podívali i Milan Gulaš a Jaroslav Kracík, oba se při výhře 8:2 gólově prosadili. Byl to největší test před blížící se Champions Hockey League, na modrobílé čeká už jen jeden zápas, a sice proti druholigovým Klatovům. „My jsme si před zápasem řekli, že nastoupíme v plné sestavě. Brali jsme to jako generálku na Ligu mistrů, což se nám povedlo. Teď nás čeká jen utkání v Klatovech, příští týden už to začíná, není na co čekat," hlásí Miroslav Indrák. Stejně bral situaci i Pavelka: „Je to povzbuzující do dalších zápasů - už nás vlastně čeká jen jeden přípravný v Klatovech, pak už to všechno začne. Liga mistrů, což je určitě hodně důležité pro celou Plzeň, a potom extraliga, na to už se všichni těšíme. Musíme se připravit co nejlépe."

Před startem duelu na kladenském stadionu nebylo ze střídaček prakticky vidět ani na jednu branku, tak hustá mlha se vznášela nad ledovou plochou. To pro hráče, obzvlášť pak pro gólman, nebylo nic příjemného. „Musel jsem se hodně soustředit, protože mlha byla nepříjemná. Pro oba týmy to ale bylo stejné. Puk jsem pořádně viděl až mezi červenou a modrou čárou," prozrazuje Jaroslav Pavelka. Zhoršenou kvalitu ledu pocítil i Miroslav Indrák, dalšími útrapami byl mírně zaskočen: „Mlha byla trochu novinka, ale poradili jsme se s tím dobře."

Jaroslav Pavelka odchytal za indiány dva přípravné zápasy a s plzeňským klubem už se dokonale sžil: „Je tady úplně neskutečná spolupráce. Frodlík je borec, máme dobrý vztah, doufám, že spolu vytvoříme kvalitní dvojici a pomůžeme celému týmu. S panem Pejcharem se před každým tréninkem připravujeme na suchu, abychom se zapracovali, pak jsme na ledě a máme gólmanský trénink. Jsou to kvalitní cvičení, moc mi pomáhají." Letní přípravu si pochvaluje i Miroslav Indrák: „Cítím se dobře. I tréninky vypadají dobře, myslím si, že si s Lubošem Robem a Jardou Kracíkem vyhovíme, ale to ukážou až ostré zápasy. Nechtěl bych předjímat."