Ohlasy 40. kolo

Zápas nám prohrála naše oslabení, říká po prohře na Spartě Vojtěch Budík

Indiánům se nepovedlo zastavit rozjetou Spartu, na ledě v O2 Aréně nevstřelila ani jednu branku, zatímco domácí hned čtyřikrát dostali puk za záda Dominika Pavláta. Své prvotní dojmy nám po zápase řekl Vojtěch Budík a Albert Michnáč, který si připsal v zápase první minuty za plzeňské mužstvo.

Novic v týmu je sparťanským odchovancem, ale možnost zahrát si za ní dostal v jediném případě. Přes zámořské nižší soutěže, Karlovy Vary a České Budějovice nakonec skončil na západě Čech a jeho premiéra v plzeňském dresu nemohla být proti nikomu jinému než Spartě. „Proti Spartě jsou ty zápasy vždycky speciální, rád proti ní hraji, ale bohužel dnes nám to vůbec nevyšlo. Hrál jsem po dlouhé době, ale cítil jsem se dobře. V zápase jsem dostal kolem sedmi minut a v těch jsem se snažil pro tým odvést maximum.

Přesunu do týmu, který je na opačném koutě tabulky si 178cm vysoký útočník velice cenní. „Vážím si toho, přeci jen jsem přišel z posledního celku do týmu, který bojuje o nejvyšší příčky. Jsem za tuhle šanci hrozně rád, snad příště utkání dopadne o mnoho lépe,“ hlásí Albert Michnáč.

Vojtěch Budík v dnešní den slaví třiadvacáté narozeniny, ale dárek v podobě vítězství se nekonal. Všichni aktéři dnešního klání se museli shodnout, že duel rozhodly přesilové hry. Domácí Sparta hned v úvodní dvacetiminutovce dvě využila, což byl jeden z rozhodujících faktorů. „My jsme měli před zápasem meeting, kde jsme rozebírali jejich početní výhody. Pražané mají v kádru hodně šikovné hráče a bohužel pro nás to dnes sehráli velice dobře,“ hlásí smutným hlasem Budík

Přesto se mohli Západočeši brzo vrátit zpět do zápasu. Zkraje prostředního dějství měla možnost hrát početní výhodu i Plzeň a to skoro celé dvě minuty hned dvojnásobnou. Nicméně indiáni kontaktní branku nevstřelili, což bylo hlavním důvodem dnešní porážky. „Nám dnes zápas prohrála naše oslabení. Kdybychom tu přesilovou hru pět na tři využili, tak by možná pak zápas vypadal jinak. Škoda. S touto nabídnutou situací jsme měli naložit jinak, kromě šance Kracíka jsme tam neměli nic,“ říká závěrem Vojtěch Budík.