Ohlasy 17. kolo

Zápas nebyl dle našich představ, dva body bereme všemi deseti, říká Roman Vráblík

Po necelém týdnu se plzeňská Škodovka opět utkala s Vervou Litvínov. Zápas to byl o poznání vyrovnanější, což deklaruje výsledek po šedesáti minutách. Na kostce svítil výsledek 1:1, druhý bod nakonec získali domácí až v nájezdech. Nespočet soubojů dnes musel svést v obraně i Roman Vráblík, který si dvou bodů velice váží.

Po šesti dnech toužila Plzeň opět porazit svého soka ze severu Čech, v Litvínově uspěla 4:1. A i dnes začalo vše dobře, zkraje zápasu se prosadil Filip Suchý, leč pro domácí to byl jediný puk, který propadl brankáři Godlovi do sítě. Hosté ve druhé třetině srovnali a o vítězi tak musela rozhodnout disciplína zvaná samostatné nájezdy. Jak samotný duel hodnotí plzeňský obránce? "Vyhráli jsme, tak se mi utkání hodnotí celkem dobře. Zápas to nebyl dle našich představ, ale získali jsme dva body a to je pro nás hlavní. Ty dnes bereme všemi deseti. V utkání jsme měli spoustu pasáží, kdy nás soupeř přehrával. Je to pro nás poučení, příště musíme hrát tak, abychom řídili tempo zápasu my. Litvínov se tak díky tomu dneska častokrát dostával na koně a přehrával nás," hodnotí dnešní mač Roman Vráblík.

A v čem samotný hráč viděl největší rozdíl mezi oběma zápasy? "Minulý týden jsme byli asi více koncentrovaní a nedovolili jsme jim toho tolik. Dnes rozhodla druhá třetina, kde jsme nehráli dobře a Litvínov byl jasně lepší. My jsme jim ale šance sami nabídli, nebylo to o tom, že by se sami dostali nahoru. My jsme si tak dlouho hráli, až jsme si koledovali. "Litvínov dnes hrál o poznání lépe a před brankářem Frodlem svedli plzeňští obránci spoustu soubojů. Krátce před koncem utkání se do šance dostával i talentovaný útočník Myšák, leč Vráblík se o něj postaral. "My máme za úkol hrát blízko útočníkům, atakovat je a mně to poprvé snad i vyšlo. Myšák do mě jen narazil," hlásí s úsměvem hráč s číslem devadesát.

V nájezdech se parádně prezentovali Petr Kodýtek, Pavel Musil a vítěznou branku si připsal kapitán Milan Gulaš. Škodovka tak porazila Severočechy poosmé v řadě na domácím ledě, naposledy zde soupeř uspěl před více než čtyřmi lety, kdy zvítězil těsně 4:3. "To jsem popravdě ani netušil, že s nimi máme takovou bilanci. My ale musíme s každým soupeřem hrát stejně, ať je to Sparta nebo Brno. Nicméně, že tu Litvínov osmkrát za sebou nevyhrál jistě nebude náhoda, asi nám jako soupeř sedí," má jasno plzeňský obránce.

Kolotoč zápasů Tipsport extraligy se nezastavuje a další zastávka bude na jihu Čech, odkud pochází několik hráčů, kteří momentálně hájí barvy modrobílých. O motivaci tak nebude mít nouzi Gulaš, Mertl, ale i právě Roman Vráblík. "My s klukama vlastně jedeme domů. (smích) Moc se na zápas těšíme. Bohužel lidi na stadion nemůžou, spousta známých tak o utkání přijde. Až se budeme moci ukázat i před nimi, pocit bude ještě lepší. Za každou cenu budeme chtít vyhrát," říká závěrem odhodlaně Roman Vráblík.