Ohlasy 13. kolo

Zápas zlomil náš čtvrtý gól, řekl po výhře nad Třincem Dominik Frodl

Z pohledu Škodovky byla dohrávka 13. kola Tipsport extraligy velice povedenou záležitostí, indiáni na domácím ledě porazili úřadujícího mistra z Třince v poměru 6:1. Vítězství na tiskové konferenci okomentovali gólman Dominik Frodl a střelec hattricku Jan Eberle.

Všichni dotazovaní z plzeňského týmu po utkání a vysoké výhře prohlašovali, že výsledek sice vypadá jednoznačně, ale že průběh zápasu proti silnému Třinci rozhodně nebyl tak zcela jednoduchý. „Hlavní je, že jsme vyhráli, není už tolik důležité, kolik to skončilo. A zápas se rozhodl až deset minut před koncem, když jsme vstřelili čtvrtý gól. Mohli jsme odskočit podle mého názoru už o něco dříve, ve druhé třetině jsme měli hodně šancí,“ myslí si Dominik Frodl. Gólman indiánů se v duelu rozhodně nenudil, musel předvést řadu těžkých zákroků, mnohdy Západočechy podržel. Nakonec inkasoval jen jednou, a sice z dorážky. Marcinkův gól si sudí prohlédli ještě jednou, protože si domácí vzali trenérskou výzvu, trefu nakonec opravdu uznali.

Výraznou měrou se ke třem bodům modrobílí přiblížili už v první třetině. Tři góly do sítě Ocelářů totiž nasázel útočník Jan Eberle: „Hattrick byla práce celého týmu. Jednou mě našel přesně Petr Straka, flákl jsem to na bránu a padlo to tam. Potom s jídlem roste chuť. Když to propadlo do brány i podruhé, tak jsem si pak věřil i na nájezd během třetího gólu.“ Po druhé trefě brankoviště kvapně opustil gólman Patrik Bartošák, svou třetí branku už pak Jan Eberle vstřelil náhradnímu brankáři Kváčovi. Čistý hattrick si plzeňská 17 připsala v rozmezí 12 minut a 21 sekund! 

Sám střelec se nedomníval, že by byl duel proti úřadujícím mistrům z Třince nějak více vyhecovaný, když se kluby potkaly v loňském napínavém semifinále play-off. „Doma chceme porážet každého, ať už do Plzně přijede kdokoliv. Ale že bych si říkal, že dnes jdeme proti Třinci, se kterým jsme během loňské sezóny hráli mnohokrát, to ne,“ prohlásil Eberle. O potyčky na ledě ale nouze nebyla, k vidění byla i bitka mezi domácím Michal Houdkem a Ocelářem Davidem Musilem, která nakonec dopadla lépe pro zkušenějšího hostujícího beka.

Kromě střelce hattricku se blýskl opět i fenomenální Milan Gulaš, proti Ocelářům si připsal dvě trefy a jednu asistenci. „Před sezónou jsem tipoval, že bude nejlepší střelec, snad se mi to splní. A že má teď už 28 bodů? Klobouk dolů, kéž by mu to vydrželo. Mnoho lidí říkalo, že taková forma nejde dlouho udržet, ale Milan dokazuje, že to jde," řekl obdivně na adresu kapitána Plzně Dominik Frodl.

Již v neděli od 13:00 čeká na Škodovku další těžký kalibr - pražská Sparta, která má v posledních zápasech skvělou formu. „Zápas od 13:00 je nezvyk. Ale dnes jsme vyhráli, takže se nám půjde lépe spát. Hrajeme zase doma, takže pro nás je to přívětivější než pro Třinec, který musí cestovat na Kladno,“ myslí si Dominik Frodl. Podobný názor zastává i Jan Eberle, podle kterého si indiáni dobře odpočinou po vysoké výhře: „Nám se samozřejmě bude regenerovat lépe. Jsme spokojení s tím, jaký jsme podali výkon. Nebudeme mít, když to tak řeknu, žádné mozkomory v hlavě. Půjdeme na Spartu v dobrém rozpoložení a budeme chtít zápas rozhodně vyhrát.“