Ohlasy 1. kolo

Zbývající zápasy chceme vyhrát a postoupit v poháru co nejdále, hlásí po výhře Jakub Pour

Po včerejší porážce plzeňští hokejisté zabodovali a to hned tříbodově. Zásluhu na tom má i Jakub Pour, který vstřelil první branku Škodovky, navíc při vlastním oslabení!

Jakub Pour oproti duelu se Spartou poskočil ze třetí formace rovnou do první, kde celé utkání motal hlavy soupeřům po boku Milana Gulaše a Pavla Musila. "Byl to náš první společný zápas, uvidíme jak to bude dál. Hrát s Milanem Gulašem je skvělá zkušenost, navíc i Pavel Musil hraje parádně. Dnes jsme tam měli spoustu šancí, které jsme mohli využít, ale nepodařilo se. Do dalších zápasů musíme stoprocentně zlepšit koncovku," má jasno plzeňský odchovanec. 

Dnes se diváci dlouho nemohli dočkat branky. Jako první nakonec udeřili ve druhé třetině hosté zásluhou Bílka, leč odpověď Škodovky byla blesková. Ve vlastním oslabení ujel právě Pour a přítomní diváci mohli poprvé vykřiknout nadšením. "Zkusil jsem mírně naznačit a rovnou vystřelit a naštěstí to tam spadlo. V hlavě jsem si říkal, že nebudu vymýšlet nějaké kličky, to by to skončilo ještě někde v rohu," říká s úsměvem od ucha k uchu hráč s číslem 64 na zádech. 

A nakonec samotný hráč mohl utkání i zlomit na plzeňskou stranu, ale svou druhou velkou šanci tentokrát neproměnil. "Moc mě to štve, chtěl jsem dát další gól. Asi jsem moc přemýšlel nad tím, kam to vystřelím. Hledal jsem si místo na bližší tyči a bohužel jsem to netrefil. Na střele určitě musím zapracovat, abych příště proměnil," říká člen první útočné formace

Program v těchto dnech je pro plzeňský tým opravdu nahuštěný. "Určitě je to náročné, my se nacházíme v plné přípravě. Dnes to byl třetí zápas v tomto týdnu, druhý po sobě, síly pochopitelně v takovém horku ubývají, ale nám nezbývá nic jiného než se s tím poprat, odpočinout si přes víkend a následující dva duely zvládnout. Panují těžké podmínky, ale to je pro všechny mužstva stejné," říká Jakub Pour.

Generalli Česká Cup je novinkou v této přípravě a Pour ho hodnotí určitě kladně. "Určitě je to lepší než příprava. Když člověk jen trénuje, tak to není ono. Každý zápas je pro nás za odměnu, určitě chceme zbývající utkání vyhrát a postoupit co nejdál. Tabulku nesleduji, víme, že když vyhrajeme příští týden obě střetnutí, postoupíme," hlásí na závěr odhodlaně Pour.