VIT-PLZ 6:1: Plzeň definitivně srazily do kolen soupeřovy přesilovky

Hokejisté Lasselsbergeru Plzeň prohráli ve 14. extraligovém kole ve Vítkovicích 1:6. Na výhře domácích se podílely všechny čtyři pětky, definitivně o výsledku rozhodly dvě branky, které Vítkovice dosáhly ve druhé třetině v přesilových hrách. Poprvé si v plzeňském dresu zachytal brankář Petr Jež, který po čtvrté brance vystřídal Romana Málka. Jediný gól Plzně vstřelil ve 43. minutě Aleš Padělek po přihrávce Martina Adamského.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň

6:1
2:0, 3:0, 1:1

Branky a nahrávky: 6. Krenželok (S. Hudec, Burger), 13. Burger (Štefanka, Krenželok), 28. Irgl (P. Hubáček), 36. Kropáč (Köhler), 36. I. Padělek (R. Procházka, Tomášek), 53. Šimíček (S. Hudec) - 43. A. Padělek (Adamský). Rozhodčí: Turčan - Bláha, Kareš. Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4079. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.

HC Vítkovice Ridera

Pinc - Kuboš, Philipp, Jurečka, Hudec, Jasečko, Dresler, R. Polák, Gulaši - Štefanka, Burger, Krenželok - Irgl, Šimíček, Hubáček - I. Padělek, R. Procházka, Káňa - Tomášek, Kropáč, Köhler.

HC Škoda Plzeň

Málek (36. Jež)- Cartelli, Výborný, Jindřich, Štěpánek, Nedoma, Trnka, Dobrovolný, Šmarda - D. Moravec, Tvrdoň, Matějovský - Zelenka, Šindel, Adamský - A. Padělek, Kracík, Andrašovský - Důras, Kepl, Kocák.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Petr Jež 24 18 2 16 88,89 0
Roman Málek 36 24 4 20 83,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 1 1 0 0
Dušan Andrašovský 0 0 0 -2 0
Mario Cartelli 0 0 0 0 2
Jiří Dobrovolný 0 0 0 -1 4
Robert Jindřich 0 0 0 -1 0
Richard Kepl 0 0 0 0 0
Peter Kocák 0 0 0 0 2
Jaroslav Kracík 0 0 0 -2 0
Radek Matějovský 0 0 0 -1 4
David Moravec 0 0 0 -1 0
Milan Nedoma 0 0 0 0 0
Aleš Padělek 1 0 1 0 0
Jakub Šindel 0 0 0 1 2
Jan Šmarda 0 0 0 -2 0
Martin Štěpánek 0 0 0 0 0
Pavel Trnka 0 0 0 -3 4
Roman Tvrdoň 0 0 0 -2 0
Martin Výborný 0 0 0 0 0
Jiří Zelenka 0 0 0 -2 0

komentář

Plzeň vstoupila do zápasu s cílem odvést si alespoň bod, ze začátku nebyla horší, jako první prověřil prověřil Pincovy schopnosti Nedoma, ovšem v 6. minutě vzaly plzeňské naděje a touhy za své. Hudec se proháčkoval plzeňskou obranou, přihrál mezi kruhy Lukáši Krenželokovi a ten překonal poprvé Romana Málka. Domácím narostla křídla a byli od té chvíle lepším týmem. Ve velké šanci se objevil Aleš Padělek, při vyloučení Šindela prověřil Málka Hubáček, ovšem gólového vyjádření se dočkali domácí až ve 13. minutě, kdy explzeňský útočník Štefanka objel branku, našel ideálně postaveného Jiřího Burgera a Málek byl bezmocný. V závěru první třetiny mohl přidat Burger druhý gól, ale plzeňský gólman byl proti.

Do zápasu mohla hosty vrátit Adamského teč Jindřichovy střely při přesilové hře, ale Pinc byl na místě. Ve 25. minutě málem Pince překvapil Pince Andrašovský, ovšem přišlo vyloučení Dobrovolného a šance modrobílých vzaly za své. Zbyněk Irgl tečoval střelu Hubáčka bekhendem a vedení Vítkovic narostlo na 3:0. Plzeň pak sehrála špatně svoji přesilovku a vzápětí byl naopak vyloučen Matějovský. Už po pouhých 12 vteřinách početní výhody se poprvé v sezóně prosadil Radoslav Kropáč, který se propadl až do čtvrté pětky. Málka v brance nahradil poprvé v sezóně Petr Jež, který ve středu v dresu Vajgaru Jindřichův Hradec odvedl skvělý výkon v Hradci Králové. Domácí ho však okamžitě přivítali dalším gólem. Krásnou kombinaci na jeden dotek zakončil Ivan Padělek. Hosté si pak prožili ještě další horké chvilky při vyloučení Cartelliho.

Do třetí třetiny vstoupili Plzeňané dobře. Bruslili a už nebyli zdaleka pod takovým tlakem jako v prvních dvou třetinách. Projevilo se to i na výsledku, když ve 43. minutě vstřelil svůj osmý gól sezóny po přihrávce Adamského Aleš Padělek. Plzeň se pak musela od 51. minuty bránitn téměř dvouminutovému oslabení tři na pět, ale měla velké štěstí, které jí naopak v úvodu zápasu chybělo. Krenželok trefil tyč, další střelu dostal Jež do masky. Tři vteřiny po skončení oslabení však Plzeň přece jen inkasovala, když bezmocného Ježe překonal Roman Šimíček. Plzeň sympaticky bojovala až do konce, ale další branky to hokejistům Lasselsbergeru již nepřineslo.

Ohlasy trenérů

Miloš Holaň (asistent trenéra Vítkovic): "Čekali jsme daleko větší boj. Dali jsme ale rychlé dva góly a uklidnili se. Pozitivní je, že se o to postaraly všechny pětky. Kluci si po delší době zahráli konečně klidnější zápas."

Marek Sýkora (trenér Lasselsbergeru Plzeň): "Domácí si dobře zatrénovali před Pardubicemi. Vypadali jsme katastrofálně. Poprvé jsme k utkání vyjeli už den předem, hráči se vyspali po obědě a přišlo mi, že ta letargie trvala dvě třetiny. Od třetí části to bylo trochu lepší, ale to už Vítkovice povolily. Od půlky zápasu jsem si přál konec."