PLZ - PCE 0:1 - Jediným střelcem večera byl Marek Vorel

P l z e ň - Ve 23. extraligovém kole přivítali hokejisté plzeňského Lasselsbergeru na svém kluzišti posledního českého mistra z Pardubic. Hosté přijeli do Plzně po sedmibrankovém přídělu z minulého kola především s defenzivní taktikou, která se jim nakonec vyplatila. Bojovný duel rozhodla jediná branka, kterou vstřelil Marek Vorel, toho času hostující v Pardubicích právě z Plzně.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

0:1
0:0, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 25. Vorel (Mudroch, Havíř). Rozhodčí: Minář - Čech, Chytil. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 776. Střely na branku: 24:22. Průběh utkání: .

HC Škoda Plzeň

Málek - Jindřich, Trnka, Cartelli, Výborný, Nedoma, Štěpánek - A. Padělek, Koukal, Andrašovský - Zelenka, D. Moravec, Matějovský - Důras, M. Straka, Adamský - Kepl, Tvrdoň

HC Dynamo Pardubice

Hylák - Snopek, Čáslava, Novotný, Kántor, Havíř, Mudroch, Linhart, Vágner - Mrázek, Tvrdík, Hlinka - Čaloun, Rolínek, Lubina - Kolář, Mikeska, Vorel - Cetkovský, Šeda, Korhoň

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 31 1 30 96,77 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Dušan Andrašovský 0 0 0 0 12
Mario Cartelli 0 0 0 0 0
Michal Důras 0 0 0 0 0
Robert Jindřich 0 0 0 0 0
Richard Kepl 0 0 0 0 0
Petr Koukal 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 4
David Moravec 0 0 0 0 0
Milan Nedoma 0 0 0 0 2
Aleš Padělek 0 0 0 0 2
Michal Straka 0 0 0 0 0
Martin Štěpánek 0 0 0 0 2
Pavel Trnka 0 0 0 0 0
Roman Tvrdoň 0 0 0 0 0
Martin Výborný 0 0 0 0 2
Jiří Zelenka 0 0 0 0 0

komentář

Hned v 1. minutě dostali plzeňští hokejisté možnost zahrát si přesilovou hru. Pustili se do ní sice s vervou, ale za celé dvě minuty se nedokázali před Alexnadrem Hylákem výrazněji prosadit. Nejnebezpečněji vypadla dělovka Martina Štěpánka, kterou však pardubický brankář zneškodnil. Sami hosté v závěru oslabení zahrozili, ale tísněný Miroslav Hlinka nedokázal prostřelit dobře postaveného Romana Málka. V 5. minutě se přesilové hry dočkaly Pardubice. Východočeši ji sehráli obdobně jako domácí, nepodařilo se jim soupeře uzamknout, pokusy od modré spolehlivě pochytal jistý gólman. V nastoupeném trendu zápas pokračoval. Vzruchu před oběma brankáři bylo poskrovnu, mužstvům se nedařilo ani v dalších přesilových hrách. Do šaten se šlo za bezbrankového stavu.

V úvodu druhé třetiny modrobílí dohrávali přesilovou hru. Ale ani tentokrát se jim nepodařilo vylepšit svůj účet v této herní situaci. Kromě střely zápěstím, kterou na pardubickou svatyni vyslal Aleš Padělek, Hyláka neohrozili. To Východočeši si při vyloučení Martina Štěpánka v 25. minutě reputaci napravili. Plzeňský obránce se na lavici hanby ani pořádně neusadil a už putoval zpět na střídačku. Hosté během osmi vteřin dokázali skórovat. Roman Málek neudržel tvrdou ránu z pravého kruhu, těžký puk pouze vyrazil a pro dojíždějícího Marka Vorla nebylo problémem rozvlnit síť odkryté klece - 0:1! Plzeňští mohli vyrovnat o dvě minuty později, ale obtěžovaný Michal Důras nedokázal dorazit Hylákem vyražený puk. Pak předvedl pohlednou individuální akci Miroslav Hlinka, ale Roman Málek mu radost překazil. V polovině zápasu se neujala tečovaná rána Aleše Padělka. Ve zbylých deseti minutách se hra hodně rozkouskovala a nepřinášela příliš hokejových momentů. Pardubice těsné vedení udržely do druhé sirény.

Do závěrečné části vstoupili Plzeňští s velkou chutí. Příležitost smazat jednobrankové manko se naskytla záhy. Po 28 vteřinách usedl na lavici trestů hostující František Mrázek. Domácím hokejistům se ale ve dvou minutách podařilo na pardubickou branku vystřelit pouze jednou. Ve 44. minutě mohl hosty uklidnit aktivní Marek Vorel, ale s jeho dorážkou si Roman Málek poradil. S přibývajícím časem se Pardubičtí více soustředili na obranu, domácí se prosazovali jen s obtížemi. Nepomohla jim ani další přesilová hra. V 53. minutě zkoušel skórovat švihem Aleš Padělek, ale neuspěl. O dvě minuty později mohl znovu rozhodnout Marek Vorel. Mezi kruhy bleskově vystřelil, domácí branku však netrefil. V závěrečné minutě domácí vsadili vše na jednu kartu a odvolali Romana Málka na střídačku. Pardubice se nenechaly zatlačit do defenzívy a hubené vítězství si pohlídaly. Modrobílým se tak nepodařilo potvrdit cenné vítězství z Třince.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (Plzeň): "Utkání jsme nezačali špatně. Pardubice nás ale svou dobrou obranou nepustily do výraznějších šancí. Když nedokážeme celé utkání vstřelit gól, nemůžeme myslet na výhru. Naše hra doplácí na to, že nám chybí dva centři. Ta přechodová fáze přes střední pásmo proto není dobrá. Marodkou naše mužstvo prostě trpí."

Jiří Šejba (Pardubice): "Po nepovedených zápasech přišel konečně úspěšný zápas. My jsme ho museli vyhrát, jinak bychom se dostali do spodku tabulky. Pojetí Plzně v domácích zápasech je agresivní, na což jsme hráče upozorňovali a oni se s tím vypořádali. Po úvodním tlaku Plzně bylo utkání vyrovnané, díky brance ze druhé třetiny jsme už ve zbytku utkání nemuseli tolik tvořit, to nám prospělo. Naopak Plzeň byla pod tlakem, aby vyrovnala a už to nedotáhla."