PLZ - ZLN 2:4 - Domácí chtěli možná až moc, cenné tři body z Vítkovic se potvrdit nepodařilo!

P l z e ň - V televizním utkání přivítali hokejisté plzeňského Lasselsbergeru mužstvo HC Hamé Zlín. Modrobílí nastoupili do boje posíleni tříbodovým vítězstvím v Ostravě a povedl se jim snový začátek. Hned ve druhé minutě se prosadil Martin Adamský. Hosté postupně převzali iniciativu a v přesilové hře vyrovnali. V bojovné druhé části poslal hokejisty z Plzně do vedení Patrik Hučko, pak už ale stříleli jenom Zlínští. Tři branky v závěrečné části stanovily konečnou podobu výsledku.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

2:4
1:1, 1:0, 0:3

Branky a nahrávky: 2. Adamský (Šindel, Důras), 37. Hučko (Zelenka, M. Straka) - 15. Kristek (Hamrlík), 44. Hamrlík (Leška), 47. Nosek (Král), 60. Rachůnek (Okál). Rozhodčí: Smeták - Blümel, Kalivoda. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4 974. Střely na branku: 29:43. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

HC Škoda Plzeň

Málek - Cartelli, Pulpán, Vobořil, Štěpánek, Hučko, Nedoma, Jindřich - Zelenka, Moravec, M. Straka - A. Padělek, Kracík, Tvrdoň - Důras, Šindel, Adamský - Freiberg, Vítek, Hobl

PSG Berani Zlín

Murín - Hamrlík, Blaťák, Nosek, Galvas, Vosátko, Zubíček, Houdek, J. Malinský - Kristek, Leška, Melenovský - Okál, Král, Záhorovský - Barinka, M. Čech, Rachůnek - Špilár, Kovář, Mokrejš

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 0 0 0 0 0,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 1 0 1 1 35
Mario Cartelli 0 0 0 -2 0
Michal Důras 0 1 1 1 0
Petr Freiberg 0 0 0 0 0
Jaroslav Hobl 0 0 0 0 0
Patrik Hučko 1 0 1 0 0
Robert Jindřich 0 0 0 0 0
Jaroslav Kracík 0 0 0 -2 0
David Moravec 0 0 0 -2 2
Milan Nedoma 0 0 0 1 2
Aleš Padělek 0 0 0 -1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Michal Straka 0 1 1 -1 2
Jakub Šindel 0 1 1 1 2
Martin Štěpánek 0 0 0 0 0
Roman Tvrdoň 0 0 0 0 0
Josef Vítek 0 0 0 0 2
Milan Vobořil 0 0 0 0 0
Jiří Zelenka 0 1 1 -2 0

komentář

Perný začátek zápasu zažil zlínský gólman Igor Murín. Nejdříve si musel vyslechnout spršku nadávek plzeňského publika a po 83 sekundách hry lovil puk ze své branky. Skóre utkání totiž otevřela třetí formace Lasselsbergeru. Šindel našel na brankovišti nehlídaného Adamského a ten se nemýlil. Kauza posunuté branky v posledním souboji těchto dvou celků i nadále ovlivňovala průběh vypjatého duelu. Plzeňský střelec si totiž neodpustil teatrální posunutí branky a rozpažení a inkasoval desetiminutový osobní trest. Dalším projevem nervozity bylo vyloučení Straky a Houdka, kteří řešili svůj spor s použitím nedovolených prostředků. Většího prostoru na ledě využili Padělek s Kracíkem, když připravili dobrou příležitost Cartellimu, jeho střelu ale Murín nadvakrát se štěstím pokryl. Až v sedmé minutě se nebezpečným útokem připomněli také hosté. Málek musel zneškodnit střelecký pokus Krále. V 9. minutě hráli domácí po faulu Kristka přesilovou hru, ale až na střelu Cartelliho nic nevymysleli. Zato Zlínští si ve 14. minutě s nabídnutou početní výhodou věděli rady. Hamrlík vypálil od modré a Kristek pohotově dorazil. Domácí tak přišli o vedení a o čtyři minuty později i o Adamského. Ten si totiž důrazně, ale nutno říct, že čistě, vyšlápl na Mokrejše, dostal pětiminutový trest a za následné protesty i další desítku, která znamenala vyloučení do konce utkání. Dlouhé oslabení zvládali Západočeši skvěle, dokonce se sami dostali k ohrožení Murínovy branky, když po kombinaci Zelenky a Moravce střílel aktivní Cartelli. Jediné nebezpečí domácím připravil pohotovou dorážkou Okál, ale i s ní si Málek poradil a první třetina tak skončila smírně 1:1.

Na začátku prostřední části hry dohrávali Moravané ještě přes dvě minuty přesilové hry, vytvořili si tlak, ale gól nedali. Naopak Kracík řešil individuálně akci dvou na jednoho a Murín vyrážel jen těsně nad branku. Další dobrou šanci měl ve 25. minutě Zelenka, když svojí ranou jen těsně minul. Poté si Moravec vykoledoval další faul Kristka. Murín musel vleže řešit několik ošemetných situací, poradil si a z protiútoků hrozili hráči Hamé. Málek musel dvakrát předvést efektní švih své lapačky, který zklamal naděje Čecha a Záhorovského. V polovině 29. minuty držel Houdek tak dlouho Moravce, až to ani rozhodčí Smeták nemohl přehlédnout a musel udělit další dvouminutový trest. Lasselsberger hrál paradoxně v přesilovkách hůře než ve hře pěti proti pěti. Proti oslabenému soupeři se vůbec nemohl prosadit. Až když naskočil i pátý „paštikář“, vytvořil si šanci Šindel, gól sice nedal, ale byl znovu faulován a tentokrát si domácí proti čtyřem věděli rady. Zelenka se prodral do útočného pásma, v pádu přihrál Strakovi, který prodloužil na Hučka a ten střelou k tyči poslal Západočechy do vedení. Plzeňský obránce mohl v závěru třetiny přidat i další přesnou trefu, Murín si však poradil a udržel zlínské šance na vítězství nad vodou.

Šance Hamé prudce vylétly v posledním dějství. Po minutě a půl hry byl vyloučen Vítek a Hamrlík přesnou ranou vyrovnal. To znovu přimělo Plzeňské k aktivitě. Kolotoč v útočném pásmu roztočili Kracík s Padělkem a vynutili si faul Noska. A když po dvaceti sekundách sekl Vosátko Moravce, hráli domácí dvojnásobnou přesilovku. Nervózní keramici si však šanci nepřipravili a naopak smolně inkasovali. Zelenka neuhlídal Noska, který – ač faulován - nejdříve neúspěšně zakončoval samostatný únik, ale poté měl ještě dost času v poskytnuté výhodě přesně trefit prostor u levé Málkovy tyče. Lasselsberger přišel s novou smrští útoků. Největší příležitost měl Kracík, skulinku u levé Murínovy tyče ale na rozdíl od šťastného zlínského střelce netrefil. V 51. minutě hráli domácí přesilovou hru opět hodně bídně a jen prohloubili svoji krizi. Ránu z milosti mohli dostat v 54. minutě, jejich šance držel nad vodou Málek. Sám však vyrovnat nemohl a nikdo jiný z Plzeňských nebyl schopný zavézt puk do útočného pásma, a tak se domácí stále více trápili a čas běžel stále rychleji. Za zbývajících pět minut neohrozili Murína ani jednou. Nepomohla ani hra bez brankáře, naopak dvě sekundy před koncem přidal čtvrtý gól Hamé Rachůnek a pečetil tak vítězství svého týmu.