PLZ - SLA 3:4 - Modrobílí ztratili dobře rozehraný zápas!

P l z e ň - V dalším extraligovém duelu se hokejistům plzeňského Lasselsbergeru postavil soupeř z nejtěžších - pražská Slavia. Sebevědomí Pražané ukázali na západě Čech svou sílu, ale po první třetině se radovali domácí, kteří favoritovi utekli do dvoubrankového náskoku. Utkání se lámalo v prostřední části, nejdříve hlavní po konzultaci s videorozhodčím uznal kontaktní gól hostů. Vzápětí mohl vše vrátit do vyjetých kolejí Radek Matějovský, ale nedokázal vyzrát na Petra Fraňka. Klíčový okamžik na sebe nenechal dlouho čekat. V době plzeňské přesilovky lišácky vyrovnal Josef Beránek a ještě před druhou sirénou dokonal obrat přesnou střelou Dominik Graňák. V závěrečné části oba týmy přidaly po brance, Plzeňští vsak na vyrovnání už nedosáhli, nepomohla ani power-play.

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

3:4
2:0, 0:3, 1:1

Branky a nahrávky: 16. A. Padělek (Trnka, Matějovský), 20. Zelenka (D. Moravec, Trnka), 45. Cartelli (D. Moravec, Kracík) - 26. Tomica (Beránek, Duda), 31. Beránek, 35. Graňák (Sup, Divíšek), 42. Sup (Divíšek). Rozhodčí: Husička - Chytil, Čech. Vyloučení: 9:11. Využití: 2:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 5 480. Střely na branku: 28:36. Průběh utkání: 2:0, 2:4, 3:4.

HC Škoda Plzeň

Málek - Cartelli, Výborný, Pulpán, Trnka, Hučko, Nedoma, Vobořil, Štěpánek - Zelenka, D. Moravec, Matějovský - A. Padělek, Kracík, Vítek - Důras, Šindel, Adamský - Vorel, M. Straka, Tvrdoň

HC Slavia Praha

Franěk - Kadlec, Kolařík, J.Novák, Žižka, Žabka, Graňák, Pojkar - Bednář, Beránek, Tomica - Duda, Divíšek, Sup - D.Hruška, Sobotka, Dlouhý - Vondrka, Kopecký

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 59 44 4 40 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 -2 2
Mario Cartelli 1 0 1 0 0
Michal Důras 0 0 0 -1 0
Patrik Hučko 0 0 0 -2 4
Jaroslav Kracík 0 1 1 -2 2
Radek Matějovský 0 1 1 -1 4
David Moravec 0 2 2 0 0
Milan Nedoma 0 0 0 -1 0
Aleš Padělek 1 0 1 -2 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 2
Michal Straka 0 0 0 0 0
Jakub Šindel 0 0 0 -1 0
Martin Štěpánek 0 0 0 0 0
Pavel Trnka 0 2 2 -1 0
Roman Tvrdoň 0 0 0 0 0
Josef Vítek 0 0 0 -1 0
Milan Vobořil 0 0 0 0 2
Marek Vorel 0 0 0 0 0
Martin Výborný 0 0 0 -1 0
Jiří Zelenka 1 0 1 0 2

komentář

Plzeňští vstoupili do zápasu s lídrem tabulky aktivně a v prvních minutách slávisty zaskočili aktivním napadáním. Pražané se osmělili poprvé až po sedmi minutách hry, kdy mezi dvěma beky do brejku proskočil Beránek. Na první branku střetnutí se čekalo až do 16. minuty. Zkrácenou přesilovku využil Padělek, když vypálil rychlým švihem z kruhu a trefil se přesně ke vzdálenější tyčce. Franěk stačil jen naprázdno máchnout lapačkou - 1:0. Dvě minuty před první sirénou putoval na trestnou lavici Hučko, Slavii se ale přesilovka vůbec nepovedla. V jejím závěru poslal Moravec na modrou čáru přesný pas Zelenkovi, jenž brejk dovedl mazácky do úspěšného konce - 2:0. Úvodní část hry nabídla oboustranně bojovný hokej ve slušném tempu.

Nečekaný gól do šatny vedoucí tým tabulky nezlomil. Od prvních okamžiků druhé třetiny dávala Slavia důrazně vědět, že hodlá s dvoubrankovým mankem rychle zatočit. První krok udělala ve 26. minutě. Málek jen vyrazil kotouč před sebe a Tomica z dorážky snížil na 2:1. Rozhodčí Husička se ještě vyrazil poradit s kolegou u videa, ten ale slávistům radost nezkazil. Pražany kontaktní gól nabudil, hned vzápětí mohli vyrovnat. Málek však tlaku odolal. Domácí o sobě dali opět vědět až ve 28. minutě. Sám se před Fraňkem ocitl Matějovský, s blafákem do bekhendu ale neuspěl. V čase 30:56 hosté Západočechům oplatili branku ve vlastním oslabení. Když u trestoměřičů seděl Bednář, puku se ujal Beránek, jenž vyškolil modrobílou obranu a poradil si i s Málkem. Po plzeňském náskoku nezbylo ani památky - 2:2. Kalich hořkosti si ale Lasselsberger musel vypít až do dna. V 35. minutě se kotouč po vyhraném bully dostal ke Graňákovi, který nekompromisní bombou dokonal obrat v zápase - 2:3. Plzeň si nechala dobře rozehraný zápas utéci svým laxním přístupem a bezzubostí v útoku. Světlými záblesky byla snad jen Vorlova prudká střela na Fraňkovu lapačku a individuální Kracíkova akce, kterou připravil ideální střeleckou pozici pro Hučka.

Plzeňská hrůza z druhé třetiny pokračovala i na začátku závěrečné části. Časomíra neukrojila ani dvě minuty, když se sám před Málkem jako přízrak zjevil Divíšek. Slávistický forvard měl tolik času, že si mohl vybrat, kam plzeňskému brankáři puk pošle, v rozhodujícím okamžiku ale minul. Obrana domácích jen z dálky přihlížela... Ke kotouči se však za brankou dostal Sup, který se již nemýlil a zvýšil slávistické vedení - 2:4. Domácí aktivizovali poslední zbytky sil a opět zabrali. V závěru přesilovky 5 na 3 ve 45. minutě Cartelli propálil vše, co mu stálo v cestě, a opět snížil na rozdíl jediné branky - 3:4. Rozhodčí Husička hru neustále kouskoval častým vylučováním, výjimkou nebyla ani hra 3 na 3. Definitivní rozhodnutí měl na holi ve 47. minutě Tomica, když ujel domácí obraně, s Málkem si ale neporadil. V poslední minutě si modrobílí vyžádali oddechový čas a došlo i na odvolání Romana Málka z branky. Poslední plzeňská jiskra naděje zhasla dvacet sekund před závěrečnou sirénou, když odkrytou část Fraňkovy branky minul Zelenka. Slavia tak po dvou prohrách v řadě dokázala na plzeňském ledě zvítězit 4:3.