PLZ-PCE 2:3 - Plzeň sahala po remíze, ale nakonec prohrála

P l z e ň - Pardubice, které bojují o postup do play-off, začaly zápas s Plzní, která již naděje na vyřazovací boje definitivně ztratila, podle svých představ. Skóre otevřel ve 4. minutě Čaloun. Do dvoubrankového vedení poslal Východočechy Rolínek v minutě 12. Plzeňští ale nesložili zbraně. Ve 24. minutě snížil Padělek a vyrovnání zařídil o deset minut později Vítek. Do třetí třetiny vstoupili aktivněji Plzeňané, ale Pardubice proměnily náhodilou akci a Čaloun svým druhým gólem v zápase v 54. minutě zajistil transport bodů do města perníku.

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice

2:3
0:2, 2:0, 0:1

Branky a nahrávky: 24. A. Padělek (Kracík, Tvrdoň), 34. Vítek (Jindřich) - 4. Čaloun (Koukal), 12. Rolínek (Čaloun, Blažek), 54. Čaloun (Lubina, Koukal). Rozhodčí: Hradil, Husička - Guth, Rittich. Vyloučení: 7:6, navíc Nedoma - Mikeska 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3496.

HC Škoda Plzeň

Jež - Cartelli, Vobořil, Nedoma, Hučko, Jindřich, Pulpán, Trojovský - Padělek, Kracík, Tvrdoň - Vítek, Vorel, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Holý, Kepl, Hobl - Sakata.

HC Dynamo Pardubice

Lašák - Snopek, Kántor, Havíř, Čáslava, Mudroch, Linhart - Sýkora, Mikeska, M. Hlinka - Razingar, Blažek, Rolínek - Lubina, Koukal, Čaloun.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Petr Jež 60 38 3 35 92,11 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 -1 0
Mario Cartelli 0 0 0 1 0
Michal Důras 0 0 0 -1 0
Jaroslav Hobl 0 0 0 -1 0
Martin Holý 0 0 0 -1 0
Patrik Hučko 0 0 0 0 6
Robert Jindřich 0 1 1 -2 0
Richard Kepl 0 0 0 -1 0
Jaroslav Kracík 0 1 1 1 0
Radek Matějovský 0 0 0 0 2
Milan Nedoma 0 0 0 0 10
Aleš Padělek 1 0 1 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 2
Jakub Šindel 0 0 0 -1 2
Matěj Trojovský 0 0 0 -1 0
Roman Tvrdoň 0 1 1 1 0
Josef Vítek 1 0 1 0 2
Milan Vobořil 0 0 0 1 0
Marek Vorel 0 0 0 0 0

komentář

Pokud chtěly Pardubice zasáhnout do bojů o titul, musely zápas s Plzní bezpodmínečně vyhrát. Východočeši začali plán plnit po třech a půl minutách hry. Koukal poslal z pravého kruhu přesnou přihrávku Čalounovi, jenž se trefil přesně k tyči. Jež se nestihl přemístit a Moeller vedl 0:1. Ve 12. minutě přisedl k Šindelovi na trestnou lavici Hučko a hosté dostali příležitost hrát v pěti proti třem. V čase 11:38 dostal Rolínek přesnou přihrávku napříč brankovištěm a trefil se pod horní tyčku - 0:2. Modrobílí hráli v první třetině velmi pasivně, hosté je přehrávali snad ve všech herních disciplínách.

Do druhé části ale Lasselsberger vstoupil o poznání aktivněji. Zvýšené nasazení přineslo první ovoce ve 24. minutě. Tvrdoň poslal puk z levé strany ideálně na hůl Padělka a nejlepší plzeňský střelec měl dost času přesně zamířit - 1:2. Moeller jako by se o výsledek začal strachovat a upustil od efektivního forčekingu, jenž praktikoval v úvodní části. Modrobílí měli několik šancí dokonce ve vlastním oslabení. I domácí si zahráli dvojnásobnou přesilovku, a ta rovněž vedla k brance. Vyrovnávací akce přišla přesně v čase 33:33. Jindřich zamířil od modré čáry přesně mezi Lašákovy betony, puk ale neměl dostatečnou rychlost, aby došel za brankovu čáru. Tam mu musel pomoci až Vítek, který se v brankovišti zorientoval nejrychleji a vyrovnal - 2:2.

O druhé přestávce asi pardubičtí trenéři svým svěřencům připomněli důležitost duelu. Do třetí třetiny totiž Moeller vstoupil daleko rázněji a brzy si začal tvořit šance. Klíčový okamžik duelu nadešel v 54. minutě. A přišel jako blesk z čistého nebe. Lubina poslal do brejku Čalouna, jenž poslal puk pod horní tyčku, a zaznamenal tak svoji druhou trefu v zápase a zároveň vítězný gól hostů - 2:3. Lasselsberger si snažil fanoušky udobřit v téměř dvě minuty dlouhé přesilovce, Pardubice si již ale životně důležité body pohlídaly.

Ohlasy trenérů

Marek Sýkora (Plzeň): "Naposledy jsme vyhráli 13. ledna, hráčům jsme to před utkáním připomněli a říkali jsme jim, že bychom rádi ještě do konce sezony zvítězili. Dlouho to dnes vypadalo na bod, ale zbytečná chyba Důrase ve vlastní třetině nás srazila. Jsme teď ve špatné situaci, musíme se pokusit tu neúspěšnou sérii zlomit. Chceme ještě divákům ukázat lepší tvář a s tím jdeme do dalších utkání."

Petr Hemský (Pardubice): "Pro nás to bylo velmi důležité utkání. Vstoupili jsme do něj dobře, dokonce jsme vedli o dva góly. Bohužel díky katastrofální druhé třetině jsme se museli bát o výsledek. Třetí šťastná trefa Čalouna, který hrál dnes mimořádně, nás vrátila do utkání a už jsme ho dokázali dovést do vítězného konce."