Junioři vezou důležitou výhru z Hradce

Junioři: HC VČE Hradec Králové - HC Lasselsberger Plzeň 1:2. Plzeňská juniorka veze body od nováčka soutěže z Hradce Králové, ale soupeř již v soutěži prokázal svou kvalitu. Porazil Slavii či Litvínov a ani proti Plzni neprodal kůži zadarmo. Plzeň poslal do vedení Richard Kepl, který byl v zápase vyloučen na 10 minut za chybějící chránič zubů. Domácí Šejnoha na začátku druhé části vyrovnal, ale obránce Lubomír Černý znovu strhl vedení na stranu Plzně. V hektickém závěru Plzeň udržela se štěstím výhru a posunula se před svého soupeře na šestou příčku. Fotografie ze zápasu od našeho spolupracovníka Lukáše Součka naleznete ve fotogalerii.

Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň

1:2
0:1, 1:1, 0:0

Branky a asistence: 23. Šejnoha (Petružálek, Janoušek) – 2. Kepl (Šlauf), 24. Černý (Kica, Hollý). Vyloučení: 5:6, navíc Heřman (PLZ), Kepl (PLZ) 10 min OT a Kepl (PLZ) 5 + KO. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Střely: 36:25. Diváků: 150.

Mountfield Hradec Králové

Svoboda – Spudil, Šafář, Marša, Hanousek, Burdych, Plíhal, Jelínek, Samec - Petr, Janoušek, Šimoníček, Čermák, Luštinec, Šejnoha, Hloušek, Jirousek, Petružálek, Dvořák, Dulovec, Kosina.

HC Škoda Plzeň

Štelmach – Kašpar, Kreuzman, Kořínek, Pulpán, Martinec, Heršálek, Gajda, Černý - Holý, Kocman, Kepl, Holub, Štauf, Kica, Hollý, Heřman, Bote, Setikovský, Hobl, Špinka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Antonín Štelmach 60 69 1 68 98,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Robert Bote 0 0 0 0 0
Lubomír Černý 1 0 1 2 0
Milan Gajda 0 0 0 0 4
Luboš Heršálek 0 0 0 0 0
Martin Heřman 0 0 0 0 10
Jaroslav Hobl 0 0 0 0 2
Martin Hollý 0 1 1 2 0
Lukáš Holub 0 0 0 0 0
Martin Holý 0 0 0 0 0
Jan Kašpar 0 0 0 0 0
Richard Kepl 1 0 1 1 30
Petr Kica 0 1 1 1 0
Jakub Kocman 0 0 0 0 0
Jakub Kořínek 0 0 0 2 2
Petr Kreuzman 0 0 0 0 2
Lukáš Martinec 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 0
Jan Setikovský 0 0 0 0 2
Jiří Šlauf 0 1 1 1 0
Ondřej Špinka 0 0 0 0 0

komentář

První třetina byla v jasné režii plzeňských hokejistů. Hned ve druhé minutě zápasu otevřel skóre Richard Kepl a jeden kanadský bod za asistenci si připsal Jiří Šlauf. Hradec se v podstatě první třetinu nedostal do žádné šance, hostujícího Štelmacha akorát z dálky prověřil nejprve Luštinec a po něm Čermák. O to více se v hradecké brance zapotil Roman Svoboda, který musel čelit několika dalším nebezpečným akcím soupeře.

Po přestávce bylo vidět, že si domácí v kabině vyjasnili situaci a nastoupili do druhé dvacetiminutovky jako jiný tým. Prvním šancím ještě plzeňský Štelmach odolal, ale v čase 22:21 nestačil na Jana Šejnohu, který bleskově nasměroval přihrávku Martina Petružálka do plzeňské svatyně. V tu chvíli byl Hradec výrazně lepší, jenže Plzeň se rychle postarala o pravý opak. O dvě minuty později se při hře 4 na 4 prosadil Lubomír Černý. Asistovali mu Kica a Hollý. Nervozita tedy byla znovu na hradeckých hokejkách a zejména chybělo štěstí v koncovce.

Třetí třetina většinou rozhoduje utkání, ale výjimka potvrzuje pravidlo. V poslední části zápasu se už skóre neměnilo i přes velkou šanci Martina Holého, který v přímém souboji s brankářem Svobodou neuspěl. Polovina domácího publika se zvedala ze sedadel při překvapivé střele Karla Maršy přes celé hřiště. Ta totiž záhadně proklouzla Štelmachovi mezi chrániči a skončila na jeho levé tyči. Domácí se ještě v závěru pokoušeli vyrovnat při více než minutové hře v power-play, ale znovu jim chyběla dávka potřebného štěstí.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (trenér HC Lasselsberger Plzeň): V první třetině jsme byli jasně lepší, měli jsme asi šest gólových šancí, ale nepodařilo se nám vstřelit více než jeden gól. Místo toho se Hradci podařilo srovnat, ale naštěstí jsme znovu získali vedení, které jsme již udrželi. V závěru jsme měli trochu štěstí, podržel nás brankář Štelmach. Soupeř, i když je nováčkem soutěže, má kvalitní kádr s řadou hráčů, kteří mají zkušenosti už ze soutěží mužů a dokázal porazit i Slavii a Litvínov. Dohrávali jsme jen na dvě pětky, protože domácí trenér neustále poukazoval na to, že někteří hráči nemají chrániče zubů a rozhodčí nám za to dával desetiminutové tresty. Zápas tak dohrávali hráči ročníku 1988 a někteří hráči si pak půjčovali přílby. Byl to dost hektický závěr.