Junioři ztratili dvougólové vedení

P l z e ň - Junioři: HC Lasselsberger Plzeň – HC Hamé Zlín 2:4. Domácí po dvou třetinách vedli 2:0, jenže nakonec nezískali ani bod. První dvacetiminutovka byla plná osobních soubojů, na začátku té druhé se Plzeňští dostali do dvoubrankového vedení, ale na jejím konci byl na 2+2 minuty vyloučen Holý. Hosté dlouhou přesilovku využili k vyrovnání v úvodu třetí části a k získání sebevědomí, díky kterému na konci utkání dokonali zvrat.

HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín

2:4
0:0, 2:0, 0:4

Branky a nahrávky: 22. Setikovský (Krajčík), 23. Kepl (Kica, Špinka) – 42. Rapáč (Vartovník), 42. Brunec (Matějka, Korčák), 56. Piluna (Bula), 59. Mikšovský. Rozhodčí: Bolina - Frűhauf, Řešátko. Vyloučení: 6:9, navíc Holý 2+2 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 34:34. Průběh utkání: 2:0, 4:2.

HC Škoda Plzeň

Halmoši – Kašpar, Gajda, Heršálek, Krajčík, Černý, Kořínek – Holý, Kocman, Hobl – Heřman, Setikovský, Hajšman – Kepl, Špinka, Kica - Bote.

PSG Berani Zlín

Štůrala – Dvořák, Přikryl, Karlíček, Černý, Záhorovský, Matula, Bořuta – Mikšovský, Bula, Piluša – Ondráček, Vartovník, Rapáč – Korčák, Vaněk, Brunec – Suk, Matějka, Stuchlík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Dominik Halmoši 60 34 4 30 88,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Robert Bote 0 0 0 0 0
Lubomír Černý 0 0 0 1 0
Milan Gajda 0 0 0 -1 0
Václav Hajšman 0 0 0 0 0
Luboš Heršálek 0 0 0 -1 0
Martin Heřman 0 0 0 0 4
Jaroslav Hobl 0 0 0 -1 0
Martin Holý 0 0 0 -1 6
Jan Kašpar 0 0 0 -1 0
Richard Kepl 1 0 1 0 0
Petr Kica 0 1 1 1 0
Jakub Kocman 0 0 0 0 2
Jakub Kořínek 0 0 0 1 2
Kristián Krajčík 0 1 1 1 0
Jan Setikovský 1 0 1 0 0
Ondřej Špinka 0 1 1 1 2

komentář

Utkání začalo z obou stran velmi opatrně. Do útoku se týmy rozhodně nepouštěly bezhlavě, často dokonce ani promyšleně. K vidění tak logicky bylo mnoho osobních soubojů v rozích kluziště, kde končily puky nahozené do útočného pásma. Ohrožení branky soupeře se diváci nedočkali ani v 10. minutě, kdy hráli domácí 21 sekund ve dvojnásobné početní výhodě. Brankář Štůrala předvedl své umění ve 13. a 14. minutě, kdy lapačkou chytil střely Gajdy a Setikovského z podobných pozic mezi kruhy. Hosté zahrozili v 16. minutě, když Korčák objel branku, ale Halmoši se stihl přesunout k levé tyči. Do přestávky už další šance nepřišly.

Po čtvrthodinovém přerušení hry to vypadalo, že plzeňští trenéři své svěřence přiměli ke zvýšení důrazu kolem soupeřova brankoviště. Ve 22. minutě otevřel skóre hráč s číslem 22, Jan Setikovský. Při dorážce Krajčíkovy střely si rychle přehodil kotouč na bekhend a okamžitě ho zasunul do škvíry mezi Štůralovy betony - 1:0. Obdržený gól celek Hamé rozhodil, čehož modrobílí po 42 sekundách využili ke zvýraznění svého náskoku. Richard Kepl se z pravé strany protlačil před branku, jeho střelu vyrazil 35 před sebe, takže občasný člen A-týmu dorážkou lehce překonal – 2:0 . Pak už se i Zlín začal více osmělovat směrem dopředu, ale Halmoši si poradil se všemi nebezpečnými situacemi včetně závaru před svou klecí ve 36. minutě. Jeho spoluhráči se potom zaměřili na udržení dvougólového vedení do konce třetiny, a to se jim povedlo.

Jestliže byla během první pauzy v plzeňské kabině bouřka, musela se v průběhu druhé části hry přesunout přes chodbu do šatny pro hosty. Těm pomohla k otočení vývoje zápasu i čtyřminutová přesilová hra hned v úvodu třetí dvacetiminutovky. Vartovník při ní ve 42. minutě zavezl kotouč do útočného pásma, v pádu ho přistrčil Richardu Rapáčovi a ten prostřelil bezmocného Halmošiho - 2:1. Také Plzeňští působili po inkasování zaskočeným dojmem a ještě překvapenější byli za 19 sekund po vyrovnání na 2:2. Matějka najel z pravé strany před branku, Halmoši neudržel jeho pokus a důrazný Tomáš Brunec doklepl touš za jeho záda. Ve 45. minutě nechal již kompletní plzeňský tým u levé tyče volného Mikšovského, ale tomu střela nesedla. O minutu později na druhé straně zakončil Heřman samostatný únik střelou po ledě, se kterou si Štůrala poradil. V 51. minutě vypálil Hobl z brejku vedle a 54. se neprosadili ani Moravané, když Suk nadvakrát zblízka nepřekonal Halmošiho. V 56. minutě už však hosté po úspěšném zakončení akce 2 na 1 dostali do vedení. Bula na sebe navázal obránce a přihrál Jiřímu Pilušovi, jenž provedl blafák a bekhendem zvedl puk nad Halmošiho levý beton – 2:3. V 59. navíc v oslabení ujel Adam Mikšovský a výhru Zlína zpečetil – 2:4.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (trenér Plzně): "Čtyřicet minut jsme byli lepší, ale nedisciplinovaností jsme umožnili Zlínu vyrovnat. Holého faul soupeř potrestal dvěma góly. Pak nám rozhodčí upřel trestné střílení."