ZLN - PLZ 3:0 - Plzeňští na Medvědy nevyzráli

Z L Í N - Plzeň se ve 20. kole O2 extraligy představila na ledě nepříjemného Zlína. Hamé doma cítilo šanci bodově se dotáhnout na vedoucí týmy soutěže a Lasselsberger, který krůček po krůčku stoupá tabulkou výše, se chtěl rychle oklepat po páteční smolné porážce s Litvínovem. V úvodní třetině se diváci branek ani krásných hokejových akcí nedočkali. Naopak ve druhé části udělali domácí hokejisté svým fanouškům radost hned dvakrát. Nejprve otevřel skóre utkání Rachůnek a těsně před koncem dvacetiminutovky zvýšil na 2:0 Čech. Ve třetí části jěště zvýraznil náskok domácího týmu Pšurný, a Zlín si tak připsal tři body do extraligové tabulky.


PSG Berani Zlín - HC Škoda Plzeň

3:0
0:0, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 26. Rachůnek (Leška), 39. M. Čech (Kristek), 48. M. Pšurný (Balán). Rozhodčí: Minář - Chytil, Machálek. Vyloučení: 8:10. Bez využití. Diváci: 4119. Průběh utkání: 0:0, 3:0.

PSG Berani Zlín

Čech (Sedlář) - Hamrlík, A. Novotný, Nosek, Zubíček, Marušák, L. Galvas, Horáček, Lučka - Kubiš, Leška, Rachůnek - Melenovský, Kašpařík, Záhorovský - Kovář, M. Čech, Kristek - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný.

HC Škoda Plzeň

Málek (Jež) - Cartelli, Derner, Benák, Mazanec, Nedoma, Trnka, Pulpán, Dominik Boháč - Zelenka, Divíšek, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - A. Padělek, Fabuš, Ludvík - J. Heřman, Kubalík, Šaffer.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 47 3 44 93,62 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 0
Václav Benák 0 0 0 -1 0
Mario Cartelli 0 0 0 0 4
Lukáš Derner 0 0 0 -1 4
Tomáš Divíšek 0 0 0 -1 4
Michal Důras 0 0 0 0 0
Peter Fabuš 0 0 0 -2 2
Jan Heřman 0 0 0 -1 0
Tomáš Kubalík 0 0 0 0 0
David Ludvík 0 0 0 0 0
Radek Matějovský 0 0 0 -2 4
David Mazanec 0 0 0 0 0
Milan Nedoma 0 0 0 -1 0
Aleš Padělek 0 0 0 -1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Adam Šaffer 0 0 0 0 0
Jakub Šindel 0 0 0 0 0
Pavel Trnka 0 0 0 -2 0
Jiří Zelenka 0 0 0 -1 2

komentář

Úvodní třetina mnoho krásných hokejových situací nepřinesla. V prvních deseti minutách stojí za připomenutí snad jen nebezpečná střela Melenovkého na jedné a Zelenky na druhé straně. Zlínským se navíc nevydařila ani přesilovka, když téměř neohrozili Málka v brance hostí. Vše se naopak změnilo ve druhé části první dvacetiminutovky. Nejprve Horáček ve 14. minutě ujížděl rovnou z trestné lavice sám na Málka, jeho střela však letěla nad plzeňskou svatyni. Hamé se začalo dostávat do tempa a při vyloučení hostujícího Dernera uzamkla Leškova formace Lasselsberger ve vlastním pásmu. Skóre utkání však nepřinesla ani tato početní výhoda, ani akce Melenovského s Kašpaříkem. Posledně jmenovaný se sám objevil metr před Málkem, ten však jeho střelu bleskurychle ukryl ve své lapačce. A tak po dvaceti minutách svítilo na světelné tabuli skóre 0:0.

Druhá třetina byla o mnoho zajímavější. Hned ve druhé minutě se po závaru před brankou hostí dostal k puku Čech, jeho střelu však Málek zázračně vytěsnil mimo tři tyče. O pár minut později ještě dokázal hostující brankář špičkou betonu odvrátit puk, který nebezpečně mířil do branky, ale souhru z 26. minuty, kdy Leška krásným pasem vyslal Rachůnka do šance, už zastavit nedokázal - 1:0! Domácí poté trošku polevili a vyrovnat mohl Padělek, gólmana Hamé však nepřelstil. Ve 32. minutě svoji akci překombinovali Zelenka s Divíškem a následnou střelu Nedomy si už Čech pohlídal. Plzeň tlačila. Pět minut před koncem druhé části Cartelli servíroval před poloprázdnou branku Zelenkovi, v poslední chvíli však šanci zneškodnil Horáček. V 39. minutě po krásné akci druhého zlínského útoku zvýšil po přihrávce Kristka Čech. Tomu stačilo pouze zasunout kotouč do poloprázdné plzeňské svatyně - 2:0! Pár vteřin před koncem ještě tečoval nahození obránců Kašpařík, ale do kabin se šlo za stavu, který dával větší šance na výhru domácím.

Třetí část začala snahou hostů o vyrovnání, kterou však uťal ve 47. minutě Pšurný, jenž využil přihrávku do mezikruží od mantinelu - 3:0! Plzeň definitivně odpadla a zbytek utkání se již nesl ve znamení soubojů mezi Málkem a domácími útočníky. Skóre se však nezměnilo, a Lasselsberger tak letos podruhé prohrál s nulou v kolonce vstřelených branek.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Stuchlík (HC Hamé): "Myslím, že jsme odehráli velice dobrý zápas, naše hra se oproti minulým zápasům zlepšila především v obraně. Musím všechny hráče v čele s gólmanem pochválit, odvedli výbornou práci. Měli jsme z posledních výsledků Plzně trochu respekt a i díky tomu k utkání přistoupili velice zodpovědně. Naši výhru považuji za zaslouženou."

Jiří Kučera (HC Lasselsberger Plzeň): "Domácí zvítězili zaslouženě, my jsme nepředvedli v útoku zhola nic a to rozhodlo. Počítali jsem s tím, že ve Zlíně budeme hrát často v oslabení a hráče na to připravovali. Zápas se však rozhodoval jinde - domácí nás předčili v nasazení, my jsme téměř neměli šance."