PLZ - KLA 2:7 - Před reprezentační přestávkou se modrobílí dotkli dna...

P l z e ň - Na 21. extraligové kolo se budou snažit hokejisté plzeňského Lasselsbergeru co nejdříve zapomenout. Před vlastním publikem je sedmi brankami pokořil kladenský Rabat. Domácí zaspali úvod utkání a brzy prohrávali o dvě branky. Dvakrát se sice dokázali svému sokovi přiblížit na jeden zásah, fatální chyby v defenzivní činnosti však vždy dopřáli Středočechům snadné odskočení. Za hořící obranou utkání do hořkého konce dochytal Roman Málek, který byl mnohokrát vydán na milost a nemilost kladenským útočníkům.

HC Škoda Plzeň - Rytíři Kladno

2:7
1:3, 1:2, 0:2

Branky a nahrávky: 16. Šindel (Důras), 30. Trnka (Cartelli) - 9. M. Procházka (Horna), 16. Štěpánek (M. Havel), 17. M. Procházka (Patera), 34. Kuchler (Tatíček), 35. Frolík (Gardoň), 51. Frolík (Bílek), 59. Patera (M. Procházka). Rozhodčí: Smeták - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:9, navíc Cartelli - V. Čech oba 10 min. Využití: 1.2. Diváci: 4282. Střely na branku: 41:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:7.

HC Škoda Plzeň

Málek - Cartelli ("A"), Derner, Benák, Mazanec, Pulpán, Trnka ("C"), Nedoma, Malinský - Zelenka, Divíšek, Matějovský ("A") - Důras, Šindel, Adamský - A. Padělek, Fabuš, Ludvík - Sakata, Heřman, Šaffer

Rytíři Kladno

Orct - Ševc, Zeman, Pavlas, Štěpánek, Trončinský ("J"), Hájek, V. Čech, Evan - Horna, Patera ("C"), M. Procházka ("A") - Bílek, Gardoň ("A"), Frolík - M. Havel, Kalla, Hluchý - Čurilla, Tatíček, Kuchler

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Roman Málek 60 45 7 38 84,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Adamský 0 0 0 0 2
Václav Benák 0 0 0 -1 2
Mario Cartelli 0 1 1 -2 10
Lukáš Derner 0 0 0 -2 0
Tomáš Divíšek 0 0 0 -2 0
Michal Důras 0 1 1 1 0
Peter Fabuš 0 0 0 -2 0
Jan Heřman 0 0 0 -1 0
David Ludvík 0 0 0 -2 0
Jiří Malinský 0 0 0 -1 0
Radek Matějovský 0 0 0 -2 2
David Mazanec 0 0 0 0 2
Milan Nedoma 0 0 0 0 2
Aleš Padělek 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Junji Sakata 0 0 0 -1 0
Adam Šaffer 0 0 0 -1 0
Jakub Šindel 1 0 1 0 0
Pavel Trnka 1 0 1 0 0
Jiří Zelenka 0 0 0 -3 0

komentář

Úvod televizní dohrávky mezi Plzní a Kladnem patřil hostům. Hned ve druhé minutě špatného střídání Lasselsbergeru málem využil Hluchý. O několik okamžiků později dostal ideální přihrávku Kuchler a Plzeňští mohli opět děkovat Málkovi. Západočeši poprvé výrazněji zahrozili až při dvojnásobné přesilovce v 5. minutě, kdy Trnka napálil puk do horní tyčky. Bezbrankový stav skončil v čase 8:18. Horna adresoval od hrazení přesný pas Procházkovi, kterému stačilo již jen nastavit hůl – 0:1. Plzeň mohla odpovědět ve 12. minutě, kdy hrála druhou přesilovou hru pět na tři, minutu a půl dlouhou dvojnásobnou převahu ale prohospodařila. V 16. minutě vedlo Kladno již 0:2; Havel zpoza branky našel najetého Štěpánka mezi kruhy a ten zamířil přesně. Domácí dokázali odpovědět trochu náhodně hned o necelou minutu později, kdy souhru dva na jednoho zakončil Šindel1:2. Ani plzeňská radost ale netrvala dlouho, přesně půl minuty. Patera s Procházkou předvedli osvědčenou souhru a druhý jmenovaný poslal puk potřetí za Málkova záda – 1:3. Plzeň byla v úvodní třetině pasivní, chybovala v rozehrávce a Kladno dokázalo chyby trestat.

Po sedmi minutách hry ve druhé části mohl vedení hostů zvýraznit Frolík, který dorážel před dezorientovaným Málkem, puk však poslal těsně mimo. V polovině zápasu se Plzni naskytla potřetí výhoda dvojnásobné přesilovky. Tentokrát Západočeši již nezaváhali. Trnka ihned po buly dostal puk na modrou čáru a propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:3. Rabat ale dvoubrankový náskok vybojoval rychle zpět. Při signalizované výhodě v 34. minutě domácí dovolili soupeři sérii dorážek z brankoviště. Nejlépe se před Málkem nakonec zorientoval Kuchler - 2:4. O bezradnosti domácích svědčila i situace z 35. minuty, kdy se plzeňští hráči zapomněli na modré a pustili do úniku dva na nikoho Gardoně s Frolíkem. Frolík v koncovce uspěl a Málek se jen bezmocně ohlédl - 2:5.

S přibývajícími minutami v závěrečné části Lasselsberger ztrácel síly na případný zvrat v utkání. Jednu z posledních příležitostí připravil pro Matějovského Divíšek v 48. minutě. Poté se již Plzeňští smířili s osudem zápasu a ani Rabat neměl kam spěchat, což se projevilo celkovým poklesem nasazení na obou stranách. Šestou branku Kladna přidal po přečíslení v 51. minutě Frolík - 2:6. Definitivní tečku za střetnutím pak udělal minutu před závěrečnou sirénou Patera s asistencí Procházky. Kladno předčilo Lasselsberger ve všech herních dovednostech a zaslouženě vyhrálo 2:7.

Ohlasy trenérů

Jiří Kučera (Plzeň): "Utkání se nám vůbec nepovedlo. Připadal jsem si jako trenér žáků, vyrobili jsme spoustu hrubých chyb. Neproměnili jsme minutu a půl trvající přesilovku pět na tři. Nic nám nevycházelo. Kladno nás přehrálo ve všech směrech. My jsme byli vlastně všude a zároveň nikde. Přitom na tréninku se všichni snažili. Dneska ale kluci hráli tak strašně, že takhle zle jsem je hrát ještě neviděl. Nakonec ve mně převládla beznaděj, nevím, proč se to stalo."

Petr Kasík (Kladno): "Jeli jsme do Plzně s cílem bodovat a nakonec jsme tu zvítězili. Myslím, že jsme navázali na dobré výkony z posledních utkání. Dobře jsme hráli přesilovky i oslabení. Na začátku sezony jsme přitom po překročení cedule Kladno obrazně prohrávali 2:0. Teď se ale naše výkony venku zlepšují."